Όσπρια: Οι πρωταθλητές της πρωτεΐνης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Όσπρια: Οι πρωταθλητές της πρωτεΐνης



Τα όσπρια χαρακτηρίζονται και όχι αδίκως πρωταθλητές της πρωτεϊνης. Η κατανάλωση οσπρίων είναι ένας έξοχος τρόπος για να αυξήσετε τη φυτική πρωτεΐνη στη διατροφή σας.

  
Ξεκινήστε με μικρότερες μερίδες για να ελαχιστοποιήσετε το πιθανό φούσκωμα και τα αέρια. Καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται, οι παρενέργειες θα εξαφανιστούν.

Τα όσπρια, ως φθηνή τροφή – ειδικά όταν αγοράζονται χύμα – που αποθηκεύεται εύκολα και διατηρείται για καιρό, τα όσπρια κάνουν καλό στο πορτοφόλι σας. Επιπλέον, ενισχύοντας το αίσθημα χορτασμού σας βοηθούν να αποφύγετε την υπερτροφία.

Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, χωρίς κορεσμένα λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Κι όχι μόνο: μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε όσπρια «ρίχνει» τη χοληστερόλη – βασικό παράγοντα για τη μείωση των καρδιακών παθήσεων.
Τα όσπρια είναι οι πρωταθλητές της πρωτεΐνης

Φακές

Πρωτεΐνη: 17.9γρ (σε ποσότητα 1 κούπας 198γρ. μαγειρεμένες)

Οφέλη: Οι φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με κάποια άλλα τρόφιμα υδατανθράκων.

Ρεβίθια

Πρωτεΐνη: 14.5γρ (σε ποσότητα 1 κούπας 164γρ. μαγειρεμένα)

Οφέλη: Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και φυλλικού οξέος, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες. Μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα και στη βελτίωση της υγείας του εντέρου.

Λευκά φασόλια

Πρωτεΐνη: 13.4γρ (σε ποσότητα 1 κούπας 256γρ μαγειρεμένα)

Οφέλη: Τα λευκά φασόλια (kidney) περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών και μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση της μετά – γευματικής αύξησης του σακχάρου στο αίμα .

Μαυρομάτικα φασόλια

Πρωτεΐνη: 15γρ (σε ποσότητα 1 κούπας 182γρ μαγειρεμένα)

Οφέλη: Τα μαυρομάτικα φασόλια εκτός από υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών μπορεί να συμβάλλουν στη προστασία από μεταβολικό σύνδρομο.

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα οφέλη των οσπρίων, όσο για την πρωτεϊνική τους περιεκτικότητα είναι αρκετά υψηλή. Έτσι είναι σημαντικά ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, ακόμα και για άτομα με πολύ αυξημένες πρωτεϊνικές ανάγκες.

Πηγή: ice.edu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες