Ο σκύλος σας τραβάει στην βόλτα; Τα πέντε βήματα για να το αποφύγετε - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ο σκύλος σας τραβάει στην βόλτα; Τα πέντε βήματα για να το αποφύγετε

 




Δείτε τι πρέπει να κάνετε  
 
Σε όλους μας έχει τύχει να βγάλουμε τον αγαπημένο μας σκύλο βόλτα, όμως εκείνος να αντιδρά και να προσπαθεί να μας τραβήξει προς το μέρος που αυτός θέλει.

 
 
Το μόνο που χρειάζεται, είναι ψυχραιμία και υπομονή. Δυο πράγματα που ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο πάντα να βρεθούν τη στιγμή που απειλεί να σε πετάξει μέσα στη Μεσογείων, επειδή το ενθουσίασε μια πεταλούδα.

Θα κάνεις λάθη, θα εκνευριστείς, θα πάρει κάποιο καιρό… αλλά αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips στο τέλος θα καταφέρεις όντως να το εκπαιδεύσεις.

 

Όταν σε τραβάει μην το τραβάς πίσω. Και έχε στο νου σου ότι ακόμη και οι λεγόμενοι «πνίχτες» δεν κάνουν κάτι πέρα από το να ταλαιπωρούν το ζώο. Τα σκυλάκια έχουν τεράστια υπομονή κι έτσι το μόνο που θα συμβεί, είναι ότι θα συνηθίσει να πονάει σε κάθε βόλτα. Και είναι κρίμα. Αντ’ αυτού, όταν σε τραβάει, διέκοψε αυτομάτως τη διαδρομή. Στάσου ακίνητος ή ακίνητη και ζήτησέ του να έρθει πίσω σου – ή περίμενε μέχρι να επιστρέψει στο πλάι σου. Στην αρχή μπορεί να σας παίρνει μισή ώρα για ένα τετράγωνο (από προσωπική εμπειρία τα γράφουμε), όμως είναι μια στρατηγική που κάνει θαύματα.

Οι σκύλοι είναι αγελαία όντα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρουν αν είναι προστάτες ή προστατευόμενοι. Για αυτό και είναι ανάγκη να δείχνεις ψυχραιμία, και αντί για σπασμωδικές κινήσεις, όταν σε τραβάει να να κάνεις κάτι ήρεμο και αποφασιστικό. Για παράδειγμα, κρατώντας χαλαρά το λουρί (όσο γίνεται χωρίς να σου φύγει) στρίψε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θα συμμορφωθεί, μη φοβάσαι.

Θύμισέ του την παρουσία σου. Ανά διαστήματα σταμάτα να προχωράς και ζήτησέ του να καθίσει. Χάιδεψέ το ως επιβράβευση. Θα χαρεί και θα θυμηθεί ότι και οι δυο σας περνάτε καλύτερα όταν συνεργάζεστε.

Αν έχεις ένα πολύ νεαρό σκυλάκι (ή απλώς είναι γεμάτο ενέργεια), προσπάθησε να παίζεις μαζί του έντονα πριν τη βόλτα, για να το κουράσεις λιγάκι. Τα πράγματα ίσως βελτιωθούν.

Από την άλλη, αν είναι ζήτημα χαρακτήρα, θα βοηθήσει να δώσεις το στίγμα ηρεμίας που περιμένεις πριν βγείτε καν από την πόρτα του σπιτιού σας. Μη χρησιμοποιείς τη λέξη «βόλτα» για να μην το ενθουσιάσεις. Φόρεσέ του το λουρί με ηρεμία (ιδανικά μην το κοιτάς καν στα μάτια) και μην ξεκινήσετε μέχρι να το δεις να ησυχάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες