6+1 μύθοι για το ποτό και το μεθύσι που πρέπει να γνωρίζεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

6+1 μύθοι για το ποτό και το μεθύσι που πρέπει να γνωρίζεις

 



Οι επτά μύθοι για το ποτό και το μεθύσι που σίγουρα θα ήθελες να μάθεις.

 
Μύθος 1: Λένε ότι κάθε ποτό δεν «χτυπάει» το ίδιο και δεν κάνει το ίδιο μεθύσι. Διαφορετικά μεθάει η μπύρα και διαφορετικά η βότκα. Πολυάριθμες μελέτες όμως απέδειξαν ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το είδος του ποτού, αλλά με τη διάθεση μας εκείνη τη στιγμή, καθώς επίσης και με το κατά πόσο γεμάτο είναι το στομάχι μας πριν πιούμε.

Μύθος 2: Η περίφημη «μπυροκοιλιά», η κοιλιά δηλαδή που κάνουν οι πότες είναι ένας άλλος μύθος. Οι κοιλιά και το λίπος δεν έχουν να κάνουν τόσο με το ποτό αυτό καθαυτό, αλλά με τις θερμίδες που παίρνουμε από αυτό.

Μύθος 3: Εάν φάτε μια σοκολάτα ή πιπιλίσετε μια καραμέλα θα γλυτώσετε από το αλκοτέστ. Μην το επιχειρήσετε ποτέ. Το μηχάνημα θα σας βρει ότι και να έχετε πιπιλίσει. Καλό λοιπόν θα είναι να μην οδηγείτε μεθυσμένος. Τα καραμελάκια δεν σας σώζουν

Μύθος 4: Η κατανάλωση αλκοόλ δεν θεραπεύει τον πονοκέφαλο. Το πολύ πολύ να ζαλιστείτε, ή να μεθύσετε και να αποκτήσετε άλλον έναν πονοκέφαλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν αφήστε τα ουίσκι και πάρτε μια ασπιρίνη.

Μύθος 5: Το ποτό των «καταραμένων ποιητών» του μεσοπολέμου, το Αψέντι, δεν προκαλεί παραισθήσεις. Δεν βλέπει κανείς πράσινες νεράιδες όπως λένε. Απλά έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό και τρέχει στο αίμα, με αποτέλεσμα να μεθάμε πιο εύκολα με το συγκεκριμένο ποτό.

Μύθος 6: Τα κενά μνήμης που προκαλούνται σε ένα δυνατό μεθύσι μπορούν να ανακληθούν. Ψέμα. Θα μπορέσετε να θυμηθείτε αποσπασματικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του μεθυσιού σας. Μόνο εάν κάποιος σας κατέγραφε με μια κάμερα θα θυμόσασταν τι έγινε.

Μύθος 7: Εάν πηγαίνετε συνέχεια στο μπάνιο ενώ πίνετε θα αποβάλλετε το αλκοόλ από τα ούρα σας και δεν θα μεθύσετε εύκολα. Λιγάκι δύσκολο να συμβεί αυτό. Το αλκοόλ έχει κάποιες διουρητικές ιδιότητες αλλά σε καμία περίπτωση δεν σας προστατεύουν από ένα μεθύσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες