Επιδότηση ρεύματος 18 ευρώ τον μήνα για όλους – Τι ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου

 

Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση σε όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, σε όλα ανεξαρτήτως τα νοικοκυριά αλλά  θα δοθεί και   επιδότηση  στους δικαιούχους  του Κοινωνικού Τιμολογίου ρεύματος (ΚΟΤ)  όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε “η κλιμάκωση της κρίσης απαιτεί την επέκταση των μέτρων στήριξης, επειδή εμείς είμαστε δίπλα στα νοικοκυριά ως κυβέρνηση και θέλουμε να τους στηρίξουμε από αυτές τις έκτακτες εξαιρετικές συνθήκες.

Όταν υπολογίσαμε την αρχική επιδότηση των 30 ευρώ την μεγαβατώρα η μέση ηλεκτρική τιμή στην χώρα μας άγγιζε τα 100 ευρώ, σήμερα που μιλάμε έχει ξεπεράσει τα 150 ευρώ την μεγαβατώρα. Άρα αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στην επέκταση των μέτρων για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Για αυτό τον λόγο, υπερδιπλασιάζουμε τα κεφάλαια που εισφέρoυμε στο Ταμεία Ενεργειακής Μετάβασης από τις δημοπρασίες των ρύπων. Και έτσι από τα 150 εκατ. ευρώ που είχαμε ανακοινώσει αρχικά, το Ταμείο θα λάβει 400 εκατ. ευρώ… επαναλαμβάνω από τα έσοδα των δημοπρασιών του διοξειδίου του άνθρακα .Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα να διπλασιάσουμε την επιδότηση σε όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα ανεξαρτήτως τα νοικοκυριά”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι θα ”  αξιοποιήσουμε πάνω από 300 εκατ. ευρώ για αυτόν τον σκοπό .Το ύψος της κρατικής στήριξης αυξάνεται κατά 100%, διαμορφώνεται στα 60 ευρώ την μεγαβατώτρα από 30 ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Αυτό σημαίνει μια απευθείας κρατική επιδότηση της κυβέρνησης της τάξεως των 18 ευρώ τον μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 300 κιλοβατώρες σε μηνιαία βάση”.

” Επιπλέον η ΔΕΗ θα αναλάβει -και ζητάμε βέβαια και από τους υπόλοιπους παρόχους επιπλέον στήριξη….- θα αναλάβει να κάνει επιπλέον έκπτωση ώστε να καλύψει και το διάστημα της κατανάλωσης μεταξύ 300 κιλοβατώρων και 600 κιλοβατώρων το μήνα”, συμπλήρωσε.

επιδότηση ρεύματος-Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος

Η επιδότηση  στους  δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος

Εν συνεχεία μίλησε και για τους δικαιούχους του  Kοινωνικού Tιμολογίου Ρεύματος . Όπως είπε ” η στήριξη ανέρχεται στα 80 ευρώ την κιλοβατώρα. Άρα η μηναία επιδότηση στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου θα είναι 24 ευρώ το μήνα, ώστε αυτοί να μην δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Για όλους τους υπόλοιπους η αύξηση δεν θα ξεπεράσει τα 2-3 ευρώ το μήνα.

Και επειδή αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με τις συνεχείς μεταβολές, το ύψος της εκτίμησης εφόσον χρειαστεί, το ύψος της ενίσχυσης θα αναθεωρηθεί, θα επανεκτιμηθεί μετά το χρονικό διάστημα του 1 με 2 μηνών εφόσον δούμε ότι απαιτείτα

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε