Καρύδια: Αυτά είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή τους

 


Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως η κατανάλωση καρυδιών, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

 
 
Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι ηλικίας 63-79 ετών (το 68% από αυτούς ήταν γυναίκες) επί δύο χρόνια έτρωγαν μισό ποτήρι καρύδια κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σ’ εκείνους που έτρωγαν καρύδια σε καθημερινή βάση παρατηρήθηκε μείωση λεγόμενης κακής χοληστερόλης (LDL).

Συγκεκριμένα, η συνολική ποσότητα LDL σε ανθρώπους που έτρωγαν καρύδια ήταν κατά 4,3% χαμηλότερη απ’ ό,τι σε αυτούς που δεν τα έτρωγαν, αλλά συμμετείχαν επίσης στη μελέτη.

Η διαφορά ήταν πιο μεγάλη στους άνδρες παρά στις γυναίκες: Για παράδειγμα, στους άνδρες υπήρξε μείωση των επιπέδων LDL κατά 7,9%, ενώ στις γυναίκες κατά 2,6%.

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης παρουσίασαν και επιβεβαίωσαν τα οφέλη για την υγεία που έχει μια διατροφή στην οποία περιλαμβάνονται τα καλά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στα καρύδια» δήλωσε η διατροφολόγος Μία Σουν.

Όπως επισήμαναν οι ειδικοί, εκτός από τα υγιή λίπη, τα καρύδια περιέχουν αρκετή ποσότητα φυτικών ινών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου και πρωτεΐνης ενώ χάρη στην πικάντικη γεύση τους προσθέτουν μια ιδιαίτερη νοστιμάδα στα κύρια πιάτα και τα ορεκτικά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια