Οι τροφές που μπορούν να σας δώσουν περισσότερη ενέργεια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Οι τροφές που μπορούν να σας δώσουν περισσότερη ενέργεια

 


 

Γιατί να τις συμπεριλάβετε άμεσα στη διατροφή σας

Η έλλειψη ενέργειας θα μπορούσε να επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς. Ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι...   

 
ο τύπος και η ποσότητα τροφής που τρώτε διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των επιπέδων ενέργειας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρόλο που όλα τα τρόφιμα σας δίνουν ενέργεια, ορισμένα τρόφιμα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας και να διατηρήσετε την εγρήγορση και την εστίασή σας όλη την ημέρα. Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές τις τροφές που μπορούν να σας δώσουν περισσότερη ενέργεια και συμπεριλάβετέ τες άμεσα στην καθημερινή διατροφή σας.

Μπανάνες

Οι μπανάνες θεωρούνται μία από τις καλύτερες πηγές ενέργειας, καθώς διαθέτουν σύνθετους υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη Β6, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας. 

Λιπαρά ψάρια 





Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος αποτελούν καλές πηγές πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων και βιταμινών Β, καθιστώντας τα ιδανικά τρόφιμα για να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας. Μια μερίδα σολομού ή τόνου, για παράδειγμα, σας παρέχει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης Β12. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία είναι μια κοινή αιτία κόπωσης, ενώ η βιταμίνη Β12 «συνεργάζεται» με το φυλλικό οξύ για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και βοηθά το σίδηρο να λειτουργεί καλύτερα στο σώμα σας. Σύμφωνα με το Healthline, τα βέλτιστα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων και σιδήρου μπορούν να μειώσουν την κόπωση και να αυξήσουν την ενέργεια.

Καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι είναι ένα πολύ θρεπτικό φαγητό. Σε σύγκριση με το λευκό ρύζι, είναι λιγότερο επεξεργασμένο και διατηρεί περισσότερη θρεπτική αξία με τη μορφή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Το μισό φλιτζάνι (50 γραμμάρια) καστανού ρυζιού περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών και παρέχει ένα μεγάλο μέρος της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου, ένα μέταλλο που βοηθά τα ένζυμα να διασπούν τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες για να παράγουν ενέργεια. Επιπλέον, χάρη στην περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, το καστανό ρύζι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να προωθήσει σταθερά επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα, αναφέρει το Healthine. 

Αβγά 

Τα αβγά δεν είναι μόνο μια τρομερά χορταστική τροφή αλλά και γεμάτη ενέργεια που μπορούν να σας βοηθήσουν να τροφοδοτήσετε την ημέρα σας. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνη, η οποία μπορεί να σας δώσει μια σταθερή και διαρκή πηγή ενέργειας. Επιπλέον, η λευκίνη είναι το πιο άφθονο αμινοξύ στα αβγά και είναι γνωστό ότι διεγείρει την παραγωγή ενέργειας με διάφορους τρόπους. Η λευκίνη μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα να προσλάβουν περισσότερο σάκχαρο στο αίμα, να διεγείρουν την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα και να αυξήσουν τη διάσπαση του λίπους για να παράγουν ενέργεια. Επιπλέον, τα αβγά είναι πλούσια σε βιταμίνες Β. Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν τα ένζυμα να εκτελέσουν τους ρόλους τους στη διαδικασία διάσπασης της τροφής για ενέργεια. 

Γλυκοπατάτες 



Εκτός από νόστιμες, οι γλυκοπατάτες αποτελούν μια θρεπτική πηγή για όσους αναζητούν επιπλέον ενέργεια. Μια μερίδα 1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) γλυκοπατάτας ισοδυναμεί με 25 γραμμάρια σύνθετων υδατανθράκων, 3,1 γραμμάρια φυτικών ινών, 25% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για μαγγάνιο και ένα υπέροχο 564% (!) της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για βιταμίνη Α. Χάρη στις φυτικές ίνες της γλυκοπατάτας και το σύνθετο περιεχόμενο σε υδατάνθρακες, το σώμα τις χωνεύει αργά, γεγονός που εξασφαλίζει σταθερή παροχή ενέργειας. 

Μήλα

 Ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως, που αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών. Ένα μεσαίου μεγέθους μήλο (100 γραμμάρια) περιέχει περίπου 14 γραμμάρια υδατάνθρακες, 10 γραμμάρια ζάχαρης και έως 2,1 γραμμάρια φυτικών ινών. Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε φυσικά σάκχαρα και φυτικές ίνες, τα μήλα μπορούν να παρέχουν μια αργή και διαρκή απελευθέρωση ενέργειας. Είναι γεμάτα σε αντιοξειδωτικά -έρευνες έχουν δείξει, σύμφωνα με το Healthline, ότι τα αντιοξειδωτικά μπορεί να επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων- απελευθερώνουν ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες