Φοιτητική στέγη: Μειωμένη κατά 60% η κίνηση στην αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Φοιτητική στέγη: Μειωμένη κατά 60% η κίνηση στην αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητική στέγη: Μειωμένη κατά 60% η κίνηση στην αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων της πόλης (ΣΜΑΣΘ), Ίρις Σαλάνη, σε σχέση με το 2020 “η φετινή χρονιά είναι ακόμη πιο δύσκολη, με δεδομένο ότι πλέον η πλειοψηφία γνωρίζει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού σε ό,τι αφορά τα μέτρα που δύνανται να τεθούν σε ισχύ, ενώ ανασταλτικά στην πρόθεση εύρεσης φοιτητικής κατοικίας, λειτουργεί η εμπειρία της διαδικτυακής παρακολούθησης μαθημάτων από τους φοιτητές, εξέλιξη που πολλοί εκτιμούν ότι θα συνεχίσει και φέτος”.
Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση στην εύρεση φοιτητικής κατοικίας στην Θεσσαλονίκη σήμερα “είναι περισσότερο από υποτονική”, τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια και υπογράμμισε: “τέτοια εποχή το 2019, όχι μόνο τρέχαμε και δεν προλαβαίναμε προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους φοιτητές στην πόλη, Έλληνες και Βαλκάνιους, αλλά κλείναμε φοιτητικές κατοικίες με την αποστολή φωτογραφιών, μέσω Διαδικτύου. Έτσι, παρά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, “γονείς και φοιτητές βρίσκονται σε στάση αναμονής των διευκρινίσεων που έπονται σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων”.
Πάντως, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στον τουρισμό, σύμφωνα με την κ. Σαλάνη, πλέον υπάρχει πληθώρα ακινήτων που προσφέρονται για φοιτητική κατοικία, αφού πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων “εγκατέλειψαν” τη βραχυχρόνια μίσθωση και επέστρεψαν στη παραδοσιακά μακροχρόνια.
Μάλιστα, διευκρίνισε, ότι η πλειονότητα πλέον των ακινήτων προς διάθεση σε φοιτητές στην πόλη είναι ανακαινισμένα, επιπλωμένα και πολύ καλά διατηρημένα, και χαρακτηρίζοντάς τα “κουκλιά”, σημείωσε: “δεν θυμίζουν σε τίποτα τα διαμερίσματα που σαν μεσίτες δείχναμε τα προηγούμενα χρόνια, με τα κρεμασμένα καλώδια, παραδομένα στον χρόνο”.
Για τις τιμές των προς διάθεση φοιτητικών κατοικιών, η αντιπρόεδρος του ΣΜΑΣΘ επεσήμανε, ότι είναι για όλα τα "βαλάντια" και εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις, συγκριτικά με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως είπε, οι τιμές των ακινήτων προς διάθεση σε φοιτητές, κυμαίνονται από 280 ευρώ έως και 500 ευρώ για ένα διαμέρισμα της τάξης των 35-55 μέτρων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις περιοχές γύρω απ’ αυτό, δηλαδή αυτές των 40 Εκκλησιών, της Τριανδρίας, της Τούμπας, της Νεάπολης, της Πολίχνης, των Αμπελοκήπων, της Μενεμένης και του Γαλλικού Ινστιτούτου. Διευκρίνισε, δε, ότι “η τιμή της μίσθωσης εξαρτάται και από αυτό που ψάχνει ο ενοικιαστής” και πρόσθεσε ότι “πλέον η πλειονότητα προτιμά να πληρώσει ακριβότερα, εάν στο ποσό που θα καταβάλλει, συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας, μια τάση που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος”.
Η ανατολική Θεσσαλονίκη παραμένει στο “στόχαστρο” του ενδιαφέροντος για μίσθωση φοιτητικής κατοικίας, “αλλά δεν υπάρχουν πολλά προς διάθεση μικρά διαμερίσματα”, τόνισε η ίδια, και μιλώντας για τις περιοχές στα δυτικά της πόλης, σημείωσε ότι “αν και ακόμη δεν αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για τους φοιτητές, ωστόσο κάθε χρόνο καταγράφεται ολοένα και πιο αυξημένη ζήτηση. Σε ό,τι αφορά τη συγκατοίκηση, επισήμανε, ότι ολοένα και φθίνει η τάση αυτή και τείνει να εγκαταλειφθεί εξ ολοκλήρου. «Το φαινόμενο της συγκατοίκησης έχει περιοριστεί και τείνει να εγκαταλειφθεί», σημείωσε και πρόσθεσε πως «πλέον συγκατοικούν συγγενείς, πρώτου ή το πολύ δεύτερου βαθμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες