Μπουκάλι με μήνυμα από την Ιαπωνία ξεβράστηκε στη Χαβάη μετά από 37 χρόνια
   Πριν από 37 χρόνια, μαθητές λυκείου στην Ιαπωνία έριξαν στον ωκεανό ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε ένα μήνυμα. Το μπουκάλι το οποίο ξεβράστηκε πρόσφατα στη Χαβάη, το ανακάλυψε ένα 9χρονο κορίτσι.

Τον...

 
Ιούλιο 1984, οι μαθητές τοποθέτησαν το μπουκάλι στο ρεύμα Kuroshio κοντά στο νησί Miyakejima, στη δυτική Ιαπωνία, στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας για τα ωκεάνια ρεύματα. Το γράμμα ήταν σφραγισμένο και ζητούσε από αυτό που θα το έβρισκε, να το επιστρέψει στο σχολείο Choshi High School.

Η 9χρονη Άμπι Γράχαμ, βρισκόταν σε οικογενειακή επίσκεψη σε μια παραλία κοντά στην πόλη Hilo της Χαβάης, όταν ανακάλυψε το μπουκάλι το οποίο είχε διανύσει περίπου 11.000 χιλιόμετρα. Το σχολείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είχε αφήσει 450 μπουκάλια στον ωκεανό το 1984 και άλλα 300 το 1985 στο πλαίσιο της έρευνας για τα ωκεάνια ρεύματα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και επιστραφεί 51. Ωστόσο, πρόσθεσε η σχολή, αυτό είναι το μοναδικό μπουκάλι που έχει βρεθεί από το 2002.

Άλλα μπουκάλια από το πείραμα ξεβράστηκαν στην πολιτεία Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στις Φιλιππίνες και στα Νησιά Μάρσαλ στον κεντρικό Ειρηνικό.

Η Μαγιούμι Κάντα, πρώην μαθήτρια του σχολείου, η οποία ήταν μέλος της επιστημονικής λέσχης το 1984, δήλωσε ότι εξεπλάγη που το μπουκάλι επανεμφανίστηκε μετά από τόσο καιρό. Είπε ότι το άκουσμα της είδησης «αναβίωσε τη νοσταλγική ανάμνηση των σχολικών μου χρόνων». Οι μαθητές του λυκείου σχεδιάζουν να γράψουν στην Άμπι για να την ευχαριστήσουν για την επιστροφή του. Είπαν ότι θα συμπεριλάβουν μια μικρογραφία Tairyo-bata – ένα είδος σημαίας ψαράδων που κάποτε χρησιμοποιούσαν για να υποδηλώνουν την καλή ψαριά – μαζί με την επιστολή ως δώρο.

ΠΗΓΗ: CNNertnews
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια