Οικοδόμοι βρήκαν χρυσά νομίσματα αξίας 300.000 ευρώ ενώ... έχτιζαν - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking


9 Σεπ 2021

Οικοδόμοι βρήκαν χρυσά νομίσματα αξίας 300.000 ευρώ ενώ... έχτιζαν

 Τρεις οικοδόμοι σε περιοχή της Γαλλίας ενώ εκτελούσαν έργα συντήρησης σε μια έπαυλη, βρήκαν απόθεμα με χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τις 300.000!

Οι...  

 
τρεις άνδρες, είχαν ανακαλύψει τον «θησαυρό» από το 2019, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή τώρα, εν όψει και της επερχόμενης δημοπρασίας τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN βρήκαν ένα μεταλλικό κουτί τοποθετημένο μέσα σε έναν τοίχο, το οποίο περιείχε χρυσά νομίσματα και μόλις λίγες μέρες αργότερα, πάνω από ένα δοκάρι, εντόπισαν ένα πορτοφόλι που περιείχε άλλο ένα σετ νομισμάτων.

Και τα 239 νομίσματα κόπηκαν κατά την κυριαρχία του Λουδοβίκου ΙΓ 'και του Λουδοβίκου ΙΔ', σύμφωνα με την Περιφερειακή Υπηρεσία Προληπτικής Αρχαιολογίας στη Γαλλία, η οποία ανέλυσε τα νομίσματα. Το παλαιότερο από αυτα χρονολογείται το 1638 ενώ το πιο πρόσφατο το 1692.

Μάλιστα στη συλλογή υπάρχουν αρκετά σπάνια νομίσματα, με ένα εξ αυτώ να κοστίζει 15.000 ευρώ.

Η αξία των νομισμάτων θα καθοριστεί στον οίκο δημοπρασιών Deloys στην Ανζέ της Γαλλίας, στις 29 Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα θα χωριστούν μεταξύ των τριών οικοδόμων που ανακάλυψαν τα νομίσματα και του ζευγαριού στο οποίο ανήκει η έπαυλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε