ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 20.000 ανέργους - Ποιους αφορά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 20.000 ανέργους - Ποιους αφορά

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 20.000 ανέργους - Ποιους αφορά -ΒΙΝΤΕΟ

Και συνέχισε λέγοντας ότι "τις επόμενες ημέρες θα βγάλουμε πρόγραμμα 10.000 θέσεων για νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών με 7 μήνες απασχόληση την οποία θα καλύπτει 100% τα 100% ο ΟΑΕΔ . Δηλαδή είναι μία ευκαιρία να δώσουν οι επιχειρήσεις την δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και θα καλύψει όλο το κόστος, μισθό και εισφορές ο ΟΑΕΔ". Μεταξύ άλλων μίλησε και για τις επαγγελματικές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Όπως είπε o ΟΑΕΔ "παρέχει ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση .Έχουμε 50 επαγγελματικές σχολές μαθητείας σε όλη την Ελλάδα και 30 ΙΕΚ τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέους να σπουδάσουν σε μια ειδικότητα υψηλής ζήτησης, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και να προετοιμαστούν για την άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας".
Και υπενθύμισε ότι όσοι νέοι είναι από 15 έως 23 ετών και επιθυμούν να φοιτήσουν σε μία από τις 50 επαγγελματικές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για αυτές λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Επίσης επεσήμανε ότι στις σχολές αυτές εφαρμόζεται το δυϊκό σύστημα, δηλαδή το πρωί ο σπουδαστής εργάζεται στην επιχείρηση και το απόγευμα βρίσκεται στην τάξη και πρόσθεσε ότι για " τα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ οι αιτήσεις λήγουν στις 22 Σεπτεμβρίου".
Πάντως οι σχολές αυτές έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση και είναι μια πολύ καλή προοπτική για τους νέους στη χώρα μας, τόνισε μεταξύ άλλων και ανέφερε ότι η φοίτηση στις επαγγελματικές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ διαρκεί 2 χρόνια και ο σπουδαστής σπουδάζει και αμείβεται περίπου 22 ευρώ την ημέρα και είναι και ασφαλισμένος. " Ο ΟΑΕΔ καλύπτει πάνω από 17 ευρώ ,πολύ μικρό το κόστος για τις επιχειρήσεις" πρόσθεσε.
Τέλος γνωστοποίησε ότι ο ΟΑΕΔ θα βγάλει" πολλά προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες