Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από Σεπτέμβριο - Τι θα ισχύσει για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking


20 Αυγ 2021

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από Σεπτέμβριο - Τι θα ισχύσει για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από Σεπτέμβριο - Τι θα ισχύσει για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους

Επίσης, καθηγητές σε πανεπιστήμια και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να υποβάλλονται με δικά τους έξοδα σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, επί του παρόντος, εκτός των σχεδιασμών της κυβέρνησης είναι να απαγορεύεται η είσοδος σε εμπορικά καταστήματα στους ανεμβολίαστους.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως τα μέσα της εβδομάδας και η εφαρμογή τους θα ισχύει, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", κατά πάσα πιθανότητα από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε θα ανοίξουν και τα σχολεία.
Όσον αφορά στα μέτρα, συγκεκριμένα, το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να αναμένουν οι πολίτες είναι πως η διασκέδαση θα εξελιχθεί ενόψει του χειμώνα σε "προνόμιο" σχεδόν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Αυτό που εμμέσως αλλά σαφώς έχει προαναγγελθεί και αναμένεται να ισχύσει και επισήμως, είναι πως τα εστιατόρια, καφέ μπαρ, νυχτερινά κέντρα, σινεμά, θέατρα αλλά και τα γήπεδα θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μόλις ο καιρός γίνει χειμερινός θα δυσκολεύονται πολύ να βρουν τρόπους διασκέδασης. Η συγκεκριμένη απόφαση για τους κλειστούς χώρους εικάζεται πως μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, καθώς αφορά βασικό "αγαθό" όπως η διασκέδαση.
Με πληροφορίες από την "Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε