Με το χέρι στην…τσέπη χιλιάδες ασφαλισμένοι – Ποιοι θα πληρώσουν διπλές εισφορές μέχρι τέλος Αυγούστου - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking


28 Αυγ 2021

Με το χέρι στην…τσέπη χιλιάδες ασφαλισμένοι – Ποιοι θα πληρώσουν διπλές εισφορές μέχρι τέλος Αυγούστου


Με μπαράζ πληρωμών ξεκινάει ο Σεπτέμβριος για χιλιάδες ασφαλισμένους, καθώς ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκίνησε να στέλνει τα…μπιλιετάκια για τρέχουσες αλλά και περυσινές εισφορές.

Του Θεόδωρου Βγενή

Χιλιάδες ασφαλισμένοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες να πληρώσουν διπλές εισφορές στο υπερταμείο ασφάλισης, καθώς μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να πληρωθούν τόσο οι τρέχουσες εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης καθώς και εφάπαξ παροχών του Ιουλίου αλλά όσο και οι έξτρα που προέκυψαν κατόπιν τις εκκαθάρισης του 2020.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους παράγοντες του υπουργείου Εργασίας χρεωστικά ειδοποιητήρια έλαβαν περίπου 196.000 παράλληλα ασφαλισμένοι, δηλαδή μισθωτοί που διατηρούσαν το 2020 παράλληλα μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι για τον υπολογισμό της μηνιαίας εισφοράς των παράλληλα απασχολούμενων λαμβάνονται υπόψη τα ποσά εισφορών ανά κλάδο από τη μισθωτή απασχόληση και καταβάλλεται, εφόσον προκύπτει, η διαφορά από την κατώτατη, κατά περίπτωση, προβλεπόμενη εισφορά ή την εισφορά τυχόν ανώτερης επιλεγείσας κατηγορίας.

Εισφορές ΕΦΚΑ

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για τις εισφορές και τα ειδοποιητήρια

Στους περίπου 196.000 ασφαλισμένους που έλαβαν χρεωστικά ειδοποιητήρια προέκυψε ότι  οι καταβληθείσες από τη μισθωτή εργασία εισφορές υπολείπονται της επιλεγείσας κατηγορίας και οι ασφαλισμένοι καλούνται τώρα να καταβάλουν σε έξι μηνιαίες δόσεις τη διαφορά.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως 31 Αυγούστου, μαζί με τις τρέχουσες εισφορές Ιουλίου (διπλές εισφορές) και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2022.

Παράλληλα, υπήρξαν και 69.100 παράλληλα ασφαλισμένοι των οποίων οι καταβληθείσες ήταν υψηλότερες των εισφορών που προκύπτουν από την ασφαλιστική κατηγορία που είχαν επιλέξει. Οι ασφαλισμένοι είχαν πιστωτικό ή μηδενικό ειδοποιητήριο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε