Τρώτε αχλάδια; Τα ανέλπιστα οφέλη τους για την υγεία σας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Τρώτε αχλάδια; Τα ανέλπιστα οφέλη τους για την υγεία σας



Τα αχλάδια είναι ένα από τα πιο αγαπητά φρούτα μικρών και μεγάλων και σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο, Κριστίν Γκιλέσπι βοηθούν στο να αποκτήσετε υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια.

«Είναι... 
 
 
ευρέως γνωστό ότι τα αχλάδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ο θετικός αντίκτυπός τους στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας είναι λιγότερο γνωστός. Τα αχλάδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη, τα οποία συνεργάζονται για να διατηρήσουν υγιή τα μαλλιά και το δέρμα μας» ισχυρίστηκε η ειδικός.

Παράλληλα, αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για να ενσωματώσουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή μας. Η βιταμίνη Α πιστεύεται ότι βοηθά στη θεραπεία της ακμής αν και όπως είπε η ειδικός, χρειάζονται ακόμη περισσότερες μελέτες σε αυτόν τον τομέα.

Η λουτεΐνη, ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που υπάρχει στα αχλάδια βοηθά στη μείωση των επιπτώσεων των υπεριωδών ακτίνων Β, όπως αποκάλυψε μελέτη που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με άλλα λόγια, η τακτική κατανάλωση αυτού του φρούτου θα μπορούσε να βοηθήσει το σώμα να αντισταθμίσει τις βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο.

Τα αχλάδια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, ένα θρεπτικό συστατικό που, όπως και η βιταμίνη Α, μπορεί να έχει εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του δέρματος.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία, κατάφερε να βρει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης βιταμίνης C και της μείωσης του βάθους των ρυτίδων καθώς και της βελτίωσης της επούλωσης των πληγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες