Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες αλλαγές έρχονται το 2022 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες αλλαγές έρχονται το 2022

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες αλλαγές έρχονται το 2022

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων στα τέλη Απριλίου ή Μάϊου όταν και θα καταβάλλεται η πρώτη δόση του φόρου. Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος εισοδήματος θα μπορεί να αποπληρωθεί σε 10 δόσεις .Στόχος είναι να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν μικρότερα ποσά σε περισσότερες δόσεις.
Παράλληλα με τη διαδικασία αυτή οι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης οφειλών για να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την εφορία καταβάλλοντας και τον σχετικό τόκο, ούτε βέβαια να φορτώνουν την πιστωτική τους κάρτα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών:
Ο φόρος εισοδήματος για όσους λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα μπορεί να αποπληρωθεί σε έως 10 ή 11 δόσεις. Από τον Απρίλιο ή τον Μάιο έως και τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, για να καταστεί εφικτός ο σχεδιασμός θα πρέπει το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet να ανοίξει το αργότερο τον Φεβρουαρίου και όλες οι απαραίτητες βεβαιώσεις να έχουν ήδη αποσταλεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου στην ΑΑΔΕ προκειμένου να συμπεριληφθούν στις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.
Βέβαια η φορολογική διοίκηση θα επιχειρήσει από το επόμενο έτος να έχει σχεδόν όλα τα στοιχεία προσυμπληρωμένα όπως τα εισοδήματα από ενοίκια αλλά και από άλλες πηγές με στόχο το σύστημα να λειτουργεί αυτόματα και με όσο το δυνατόν μικρότερες παρεμβάσεις.
Επίσης επισημαίνεται ότι η ΑΑΔΕ σχεδιάζει την αυτόματη προσυμπλήρωση των ποσών των εισπραχθέντων ενοικίων στα έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και στα συνοδευτικά έντυπα Ε2 των αναλυτικών καταστάσεων μισθωμάτων τα οποία θα υποβάλουν το επόμενο έτος οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης καθώς και η ηλεκτρονική εφαρμογή taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα διασυνδεθούν.

Με τον τρόπο αυτό τα ενοίκια που έχουν ήδη συμπληρωθεί στις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτων θα μεταφερθούν αυτόματα και θα προσυμπληρωθούν σε αντίστοιχους κωδικούς στο έντυπο Ε2 , της αναλυτικής κατάστασης μισθωμάτων ακίνητης περιουσίας αλλά και στο βασικό έντυπο Ε1 , της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων .Επί της ουσίας το taxisnet θα αντλεί στοιχεία από τις υποβληθείσες ηλεκτρονικά δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και θα υπολογίζει αυτόματα τα ποσά των ενοικίων που εισπράχθηκαν και τον φόρο που προκύπτει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες