Οίκος ευγηρίας: Πώς θα βοηθήσετε τους ηλικιωμένους να κάνουν τη μετάβαση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Οίκος ευγηρίας: Πώς θα βοηθήσετε τους ηλικιωμένους να κάνουν τη μετάβαση


Αποφασίσατε πως ένας οίκος ευγηρίας είναι η καλύτερη λύση για την αποτελεσματικότερη φροντίδα του ηλικιωμένου γονιού σας. Σίγουρα μια τέτοια αλλαγή είναι πολύ μεγάλη και επιδρά καταλυτικά στη ζωή όλης της οικογένειας. Πιο πολύ από όλους, αυτή η αλλαγή επηρεάζει τους ίδιους τους ηλικιωμένους οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν σε αυτόν τον καινούργιο χώρο. 

Πώς μπορείτε, λοιπόν, εσείς να τους βοηθήσετε ώστε να γίνει αυτή η μετάβαση πιο εύκολη; 

Μπορείτε…

  1. Να πακετάρετε τα αγαπημένα τους αντικείμενα

Δεν θα μπορούν να πάρουν όλα τους τα υπάρχοντα μαζί στη μονάδα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πακετάρετε τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Αν έχουν μια αγαπημένη κουβέρτα, βιβλία που λατρεύουν να διαβάζουν ή ένα κόσμημα ή οτιδήποτε άλλο, θα ήταν καλό να τα έχουν μαζί ώστε να γίνει ο χώρος στον οίκο ευγηρίας πιο οικείος. Οι φωτογραφίες των αγαπημένων τους θα έχουν την ίδια επίδραση και θα κάνουν τη διαδικασία προσαρμογής λίγο πιο εύκολη. 

  1. Να τους επισκέπτεστε όσο συχνά μπορείτε

Είναι σημαντικό να τους επισκέπτεστε όσο συχνά μπορείτε. Έτσι, θα μειώσετε σημαντικά το στρες που θα τους προκαλεί ο νέος χώρος και ο φόβος που μπορεί να έχουν πως θα μείνουν μόνοι. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε πως τους σκέφτεστε και νοιάζεστε για αυτούς. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ενεργό μέρος της ζωής και της φροντίδας τους, ακόμη και από κάποια απόσταση.

  1. Να τους προτρέψετε να κοινωνικοποιηθούν

Ο οίκος ευγηρίας προσφέρει ένα πολύ σημαντικό όφελος για τους ηλικιωμένους που φιλοξενεί. Τους δίνει ευκαιρίες να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν ευχάριστες στιγμές μαζί, ώστε κανείς να μην αισθάνεται μοναξιά. Αν, όμως, μένουν συνεχώς στο δωμάτιό τους ή περιμένουν πάντα εσάς για να τους κάνετε παρέα, ίσως είναι καλή ιδέα να τους προτρέψετε να κοινωνικοποιηθούν, περιγράφοντας πόσο σημαντικό θα είναι αυτό για τους ίδιους και πόσο πιο ευχάριστα θα αρχίσουν να περνούν το χρόνο τους στη μονάδα.

  1. Να τους δώσετε χρόνο

Η μετάβαση δεν θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι πολύ σημαντικό να τους δώσετε χρόνο, ώστε να μπορέσουν να επεξεργαστούν τις αλλαγές. Επίσης, πρέπει να ακούσετε και τις ανησυχίες, αλλά και τις απορίες τους. Δεν θα είναι όλα εύκολα και πρέπει να αισθάνονται πως η άποψή τους μετράει και πως τους ακούτε. Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να νιώσουν πραγματικά άνετα στο νέο τους περιβάλλον, γι’ αυτό και πρέπει να είστε υπομονετικοί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως ό,τι και αν συμβεί θα είστε στο πλευρό τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες