Δηλώσεις ΟΣΔΕ με εκτάσεις στη… Βόρεια Μακεδονία εντόπισαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

19 Ιουλ 2021

Δηλώσεις ΟΣΔΕ με εκτάσεις στη… Βόρεια Μακεδονία εντόπισαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δηλώσεις ΟΣΔΕ με εκτάσεις στη… Βόρεια Μακεδονία εντόπισαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Συγκεκριμένα επιτήδειοι δήλωναν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) οι οποίες βρίσκονταν ...εκτός ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στη Βόρεια Μακεδονία.
Για την υπόθεση, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη ελεγκτών της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας στην εν λόγω περιοχή, όπου κατόπιν της συνάντησή τους με στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Ελλάδας αλλά και των τοπικών υπηρεσιών και κατόπιν υπόδειξης των εν λόγω αγροτεμαχίων, διαπιστώθηκε ότι αυτά βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας και εντός της επικράτειας της Βόρειας Μακεδονίας».
Σε ό,τι αφορά την περιοχή βόρεια του ορίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, οι περιοχές που αποκλείστηκαν αφορούν σε δηλούμενες εκτάσεις έτους 2020 της τάξης των 13.440 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν σε 106 ΑΦΜ.
Όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ίδια στελέχη έχει ξεκινήσει «η διαδικασία για τη ανάκτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών για τα προηγούμενα έτη βάσει των καθ' έτος δηλωθέντων στοιχείων».
Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στις εκτάσεις που έχουν δηλωθεί ως αγρανάπαυση, σύμφωνα με την αίτηση ΟΣΔΕ 2020. Το δείγμα των ελέγχων αφορά συνολικά 3.687 τεμάχια τα οποία αντιστοιχούν συνολικά σε 1.939 αιτήσεις γεωργών.
Σύμφωνα με στοιχεία οι συνολικές εκτάσεις που είχαν δηλωθεί αφορούσαν 330.141 στρέμματα, από τα οποία εγκρίθηκαν «μόλις» τα 111.307 στρέμματα.
Όπως χαρακτηριστικά είπαν τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «προκύπτει ότι από τον έλεγχο απορρίφθηκαν 218.834, στρέμματα δηλαδή το 66,28 % που αντιστοιχεί περίπου σε 4.420.454,88 ευρώ βασικής ενίσχυσης».
Τέλος, όπως προέκυψε από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πέντε ψευδείς δηλώσεις ΟΣΔΕ γεωργών στη λίμνη Κάρλα. Από πλευράς των ελεγκτικών κλιμακίων εντοπίστηκε χωρικά η αναφερόμενη έκταση ενώ εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι πέντε καταγγελλόμενοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε