Τελευταία ευκαιρία για αποζημιώσεις «κουρεμένων» ενοικίων - Τι να προσέξετε για να μην τις πάρει πίσω η εφορία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Τελευταία ευκαιρία για αποζημιώσεις «κουρεμένων» ενοικίων - Τι να προσέξετε για να μην τις πάρει πίσω η εφορία

Τελευταία ευκαιρία για αποζημιώσεις «κουρεμένων» ενοικίων - Τι να προσέξετε για να μην τις πάρει πίσω η εφορία

Αντίστροφη μέτρηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να μην… χάσουν την αποζημίωση ενοικίου μηνός Μαΐου: Είτε εισέπραξαν προκαταβολικά, είτε όχι την αποζημίωση μηνός Μαΐου οι εκμισθωτές ακινήτων θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν δήλωση Covid έως αύριο. Έως την Τρίτη 20 του μήνα η προθεσμία για ιδιοκτήτες και υπεκμισθωτές που θέλουν να διορθώσουν λάθη ή να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις τις οποίες δεν εισέπραξαν τους προηγούμενους μήνες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης
Ή υποβάλουν δήλωση Covid έως αύριο 15 Ιουλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν αποζημιώσεις για «κουρεμένα» ενοίκια μηνός Μαΐου ή τα ποσά που έλαβαν θα τα δεσμεύσει και θα τα πάρει πίσω η Εφορία μέσα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Αν την δηλώσεις .. μπορείς να την σώσεις την αποζημίωση ενοικίου
ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν: Δεδομένου ότι ακολουθήθηκε και για τον Μάϊο το γνωστό «μοντέλο» της προκαταβολής αποζημίωσης μειωμένου ενοικίου, ενεργοποιείται η διάταξη που αναφέρει ότι αν δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό καθίσταται απαιτητό και ξεκινά διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος: Δηλαδή η Εφορία αν διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ακινήτου θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που του κατέβαλε. Όσοι πάντως δεν εισέπραξαν τις σχετικές αποζημιώσεις με τη μορφή προκαταβολής για τον μήνα Μάιο, έχουν την τελευταία ευκαιρία για να υποβάλουν την σχετική δήλωση και να πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

«Κλείνουν» εκκρεμότητες έως τις 20 Ιουλίου
Έως και την Τρίτη 20 Ιουλίου «τρέχουν» πάντως και μια σειρά από άλλες προθεσμίες που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία:

  • θα αναρτηθούν ειδοποιήσεις λαθών και θα αποσταλούν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους, και
  • θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Μεταξύ αυτών, και για υποβολή αρχικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής:

  • τροποποιητικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021, και αρχικών δηλώσεων COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Πρέπει να σημειωθεί ακόμη πως για τις περιπτώσεις που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 20ή Ιουλίου 2021 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Τελευταία ευκαιρία για όσους έχασαν το… τρένο των αποζημιώσεων
Συγκεκριμένα, εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων υποβάλει ήδη Δηλώσεις COVID, η ΑΑΔΕ τους θα αποστείλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.
Όσοι λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για υποβολή της «Δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» προκειμένου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους, υποβάλλουν τις εν λόγω δηλώσεις σταδιακά μέχρι και την 20ή Ιουλίου 2021.

Δηλώσεις υπεκμισθωτών από το πρώτο lockdown
Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν και οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, εφόσον δεν το έχουν πράξει, για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως και την 20ή Ιουλίου 2021.
Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους. Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί μέχρι και την 20ή Ιουλίου 2021.

Δηλώσεις Covid και από… Οργανισμούς Λιμένος
Μέχρι και την 20ή Ιουλίου 2021 υποβάλλουν «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» και «Δήλωση Covid» τα κάτωθι πρόσωπα:
α) Οι Οργανισμοί Λιμένος που παραχωρούν/υποπαραχωρούν το δικαίωμα χρήσης χώρων εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος και
β) Τα πρόσωπα στα οποία καταβάλλεται αποζημίωση λόγω χρήσης των ακινήτων τους, πέραν της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης (εξωσυμβατική χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες