Πόσο καιρό αντέχει ένας λέβητας αερίου; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Πόσο καιρό αντέχει ένας λέβητας αερίου;



Ένα ερώτημα που μπορεί να βασανίζει αρκετούς από εσάς που μόλις αγοράσατε έναν καινούργιο λέβητα για το σπίτι. Για να απαντήσουμε, όμως, στην ερώτηση πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από ένα πιο απλό ερώτημα το οποίο είναι το εξής: Ποια είναι η συνήθης διάρκεια ζωής ενός λέβητα αερίου;


Οι εν λόγω λέβητες μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ως προς την ποιότητα και τη μακροζωία τους και είναι σημαντικό να το γνωρίζετε αυτό όταν αναζητάτε ένα νέο μοντέλο για το σπίτι σας. Η εξοικονόμηση χρημάτων βραχυπρόθεσμα, επιλέγοντας το φθηνότερο μοντέλο που υπάρχει, μπορεί τελικά να σας κοστίσει περισσότερο, εάν ο λέβητας που θα επιλέξετε δεν είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με υψηλά πρότυπα.


Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να περιμένετε από τους σύγχρονους λέβητες αερίου να διαρκέσουν περίπου 15 χρόνια, ή ενδεχομένως και περισσότερο, αν αποκτήσετε ένα μοντέλο καλής ποιότητας και το συντηρείτε τακτικά. Δείξτε προσοχή στις εγγυήσεις που προσφέρονται με τους λέβητες και, για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε μια εκτεταμένη εγγύηση, αν είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, αρκετοί λέβητες μπορεί να διατίθενται με εκτεταμένη εγγύηση (αρκετών ετών), κάτι το οποίο σας συμφέρει και μπορεί να σας χρειαστεί μελλοντικά.


Χρειάζονται συντήρηση οι λέβητες αερίου;


Το σέρβις του λέβητά σας θα σας κοστίσει, αλλά είναι μια επένδυση που αξίζει τον κόπο, καθώς πιθανότατα θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, τόσο όσον αφορά τον ίδιο τον λέβητά σας όσο και την ενεργειακή του απόδοση. Η αξιολόγηση αυτής της συσκευής από έναν μηχανικό μία φορά το χρόνο (ή συχνότερα αν παρατηρήσετε προβλήματα με αυτήν) θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια ενός σέρβις, ο μηχανικός σας θα πραγματοποιήσει σημαντικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία, από τον εναλλάκτη θερμότητας έως τις ηλεκτρικές συνδέσεις και τις στεγανοποιήσεις. Θα διασφαλίσει επίσης ότι ο λέβητάς σας λειτουργεί με τη σωστή πίεση, θα αντικαταστήσει τυχόν κατεστραμμένα ή φθαρμένα εξαρτήματα και θα καθαρίσει τα εξαρτήματα, εφόσον χρειάζεται.


Ο γρήγορος εντοπισμός και η ταχεία επιδιόρθωση προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν, μέσω της τακτικής συντήρησης, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε μεγαλύτερες και πιο δαπανηρές βλάβες στο μέλλον. Μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της συσκευής σας. Από την άλλη πλευρά, αν παραλείπετε τις υπηρεσίες συντήρησης, μπορεί να συσσωρευτούν προβλήματα για το μέλλον. Μπορεί επίσης να ακυρωθεί η εγγύησή σας.


Το σέρβις είναι απαραίτητο και από άποψη ασφάλειας. Η οργάνωση τακτικών ελέγχων αυτής της συσκευής θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να μείνουν απαρατήρητες δυνητικά επικίνδυνες βλάβες, όπως διαρροές μονοξειδίου του άνθρακα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες