Άδεια άνευ αποδοχών ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι θα ισχύει για τα ένσημα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Άδεια άνευ αποδοχών ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι θα ισχύει για τα ένσημα

Άδεια άνευ αποδοχών ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι θα ισχύει για τα ένσημα -ΒΙΝΤΕΟ

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open, η άδεια άνευ αποδοχών όπως και η αναστολή της σύμβασης της εργασίας είναι χρόνος ανασφάλιστος, είναι ένας κενός χρόνος στον ασφαλιστικό βίο του εργαζομένου. Εφόσον ο εργαζόμενος δεν θα πληρώνεται, δεν θα έχει και ένσημα. Αυτή η φόρμουλα αναμένεται να εφαρμοστεί και για τους εργαζομένους που θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι ενώ θα ισχύει υποχρεωτικός εμβολιασμός γι' αυτούς. Δηλαδή με την άδεια άνευ αποδοχών και με τον χρόνο της αναστολής δεν θα χάνουν μόνο χρήματα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τον μισθό τους, αλλά θα χάνουν και ένσημα, θα χάνουν και ασφαλιστικό χρόνο.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πληρώνει τις εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων, καθώς αυτό θα μειώνει την ισχύ του αντικινήτρου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τον οποίο επιθυμεί να τον εφαρμόσει σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση.



Τι αναφέρει το άρθρο 61 " Άδεια άνευ αποδοχών" που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας

Το άρθρο 61 για την άδεια άνευ αποδοχών των εργαζομένων αναφέρει τα εξής "
1. Εργαζόμενος πλήρους ή μερικής απασχόλησης δύναται, κατόπιν ατομικής έγγραφης συμφωνίας με τον εργοδότη, να λάβει άδεια άνευ αποδοχών για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος, η οποία δύναται να παραταθεί με νεότερη συμφωνία των μερών. Κατά τη διάρκεια της άδειας η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή και δεν οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές. Η έγγραφη συμφωνία αναρτάται στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π/Σ) «ΕΡΓΑΝΗ» και αντίγραφό της γνωστοποιείται στον e-Ε.Φ.Κ.Α.

2. Μετά τη λήξη της άδειας άνευ αποδοχών αναβιώνουν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μερών εκ της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες