Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά - Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και οι εξαιρέσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά - Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και οι εξαιρέσεις

Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά - Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και οι εξαιρέσεις

- Για τους ενήλικες: πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
- Για τους ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.
- Οι ανήλικοι έως 12 ετών θα ταξιδεύουν ελεύθερα.
Σχετικά με την επιστροφή των πολιτών από τα νησιά, συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσους είναι άνω των 12 ετών.
Οι εξαιρέσεις
Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα. Εξαιρούνται επίσης όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών περιφερειακών ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση. Αυτοί οι πολίτες θα μετακινούνται με την υποχρέωση διενέργειας εβδομαδιαίου self test όπως ήδη ισχύει, αλλά και όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης. Και αυτοί θα μετακινούνται με τη διενέργεια εβδομαδιαίου self test, αν πρόκειται για εργαζομένους.
Σε ό,τι αφορά στις χερσαίες μετακινήσεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τόνισε ότι "αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες