Το «νεκροταφείο» πλοίων σε μια ερημική παραλία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Το «νεκροταφείο» πλοίων σε μια ερημική παραλία

 




  Εικόνες που θυμίζουν σκηνικό από ένα μεταποκαλυπτικό θρίλερ

  Ένα σκηνικό βγαλμένο λες από κάποιο μεταποκαλυπτικό θρίλερ συναντάται σε απόσταση 30 λεπτών από την πόλη... 

 
Λουάντα, στην Αγκόλα. Ο λόγος για το «νεκροταφείο» εγκαταλελειμμένων πλοίων σε μια ερημική παραλία που σίγουρα η θέασή του προκαλεί ανατριχίλα.

Το «νεκροταφείο» πλοίων σε μια ερημική παραλία της Αγκόλα

Μια άγονη παραλία με έως και 50 σκάφη που σκουριάζουν πάνω ή κοντά στην ακτή, αποκαλύπτεται στους επισκέπτες της περιοχής. Είναι σαν να βρίσκεται κανείς στο σετ ενός μεταποκαλυπτικού, αναφέρει το atlasobscura.com. Μερικά από τα πλοία συναντώνται αρκετά κοντά στην ακτή, ώστε να μπορεί κανείς να παρατηρήσει τη σκουριά και το πέρασμα του χρόνου πάνω τους από κοντά, ενώ άλλα «ξεκουράζονται» πιο μακριά, σε αρκετά βαθιά νερά μισοβυθισμένα και εντελώς κατεστραμμένα από την εγκατάλειψη.




Το σημείο όπου εντοπίζεται αυτό το απόκοσμο σκηνικό είναι επισήμως γνωστό ως παραλία Sao Beach, λόγω της εγγύτητας με την πόλη του Σαντιάγο. Οι ντόπιοι, ωστόσο, το αποκαλούν «νεκροταφείο των πλοίων», με κάποιους από αυτούς να θέλουν να το ονομάσουν, τελικά, παραλία «Μαρξ», από το ομώνυμο πλοίο, ένα από τα μεγαλύτερα στην ακτή, αναφέρει το atlasobscura.com.  

 Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με την ιστορία της δημιουργίας του συγκεκριμένου 
«νεκροταφείου». Η πρώτη θεωρία υποστηρίζει ότι πριν από την κατασκευή του λιμανιού της Λουάντα, η παραλία του Σαντιάγο ήταν το σημείο όπου οι θαλάσσιοι μεταφορείς θα έβγαζαν φορτία με προορισμό την πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, το σημείο δεν ήταν ιδανικό και πολλά πλοία ξεβράζονταν στην ακτή είτε από το δυνατό αέρα, είτε από την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Έτσι, όταν το λιμάνι της Λουάντα άνοιξε μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου της Αγκόλας το 2002, τα πλοία που είχαν ξεβραστεί στην ακτή απλώς εγκαταλείφθηκαν.





Η άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι το σημείο εξ αρχής είχε οριστεί ως «νεκροταφείο» πλοίων, ήδη από τη δεκαετία του 1960. Κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα πλοία ρυμουλκήθηκαν στην ερημική παραλία και αφέθηκαν να σκουριάσουν. Τέλος, σύμφωνα με τους ντόπιους, μερικά από τα πλοία στην παραλία Sao Tiago υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες