Αυτές θα είναι οι κυρώσεις για τους υγειονομικούς που θα αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αυτές θα είναι οι κυρώσεις για τους υγειονομικούς που θα αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αρχικά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις ποινές ή κυρώσεις που θα έχει η μη συμμόρφωση με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι επιπτώσεις στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα έχουν μια διαβάθμιση και θα προβλέπεται από μετάθεση σε μη μάχιμο πόστο έως και αναστολή εργασίας. Η αναστολή εργασίας ισοδυναμεί με άδεια άνευ αποδοχών άρα οι υγειονομικοί δεν θα πληρώνονται.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας, που δε θα έχουν εμβολιαστεί από τις 16 Αυγούστου και μετά, θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. «Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Το αυστηρό πλαίσιο της απευθείας αναστολής εργασίας επελέγη με δεδομένο τον ευάλωτο χαρακτήρα των δομών και των απασχολούμενων σε αυτές, αλλά και γιατί τα δεδομένα των εμβολιασμών θα μπορούσαν να είναι καλύτερα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια