Επίδομα 534 ευρώ: Για ποιους εργαζομένους παρατείνεται η χορήγηση - Οι προϋποθέσεις - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

4 Ιουλ 2021

Επίδομα 534 ευρώ: Για ποιους εργαζομένους παρατείνεται η χορήγηση - Οι προϋποθέσεις

Επίδομα 534 ευρώ: Για ποιους εργαζομένους παρατείνεται η χορήγηση - Οι προϋποθέσεις

Οι δικαιούχοι επαγγελματίες της τέχνης θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση βάσει των αποφάσεων που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι εποχικά εργαζόμενοι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον τουρισμό, σε κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα ή σε επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι δεν επαναπροσλαμβάνονται και δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε οποιονδήποτε εργοδότη εντάσσονται στον ειδικό μηχανισμό στήριξης. Οι εν λόγω εργαζόμενοι προκειμένου να είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του άρθρου 2, δεν δύνανται ταυτόχρονα να λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021. Στους δικαιούχους – εργαζόμενους καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία ανέρχεται σε 534 ευρώ, που αντιστοιχεί σε τριάντα ημέρες, για καθέναν από τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021, που αυτοί δεν απασχολούνται. Για μικρότερη περίοδο απασχόλησης, καταβάλλονται αναλογία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
Οι δικαιούχοι για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021:
- Τα πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού και είναι υπόχρεα καταβολής εισφορών στον e – ΕΦΚΑ καθώς και τα πρόσωπα που αποφοίτησαν από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών εντός του 2019 και του 2020 και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Ξεναγών (ΜΗ.ΞΕΝ.) και διαθέτουν ξεναγική ταυτότητα.
- Οι τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στο Μητρώο μελών του πανελλήνιου σωματείου τουριστικών συνοδών μέχρι 31/3/2021, εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση του Μητρώου μελών του οικείου σωματείου περί της εγγραφής τους ως μέλος.

Τα πρόσωπα αυτά είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εφόσον κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού:
- Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη,
- Δεν είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και
- Δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε