Μαθητές: 3 Τρόποι να τους κινητροποιήσετε - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Μαθητές: 3 Τρόποι να τους κινητροποιήσετε


Ίσως θα έχετε παρατηρήσει ότι όσο μεγαλώνουν τα παιδιά σας, τόσο πιο δύσκολο γίνεται ξαφνικά το σχολείο και όλη η δουλειά που το συνοδεύει. Δεν είναι ιδέα σας. Όπως είναι λογικό, οι μεγαλύτερες τάξεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τα παιδιά. Αντίστοιχα, το διάβασμα είναι πιο απαιτητικό, όσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις για καλύτερες επιδόσεις σε πιο σύνθετα θέματα. 

Μπορεί, λοιπόν, οι έφηβοι να μην έχουν την ίδια όρεξη να διαβάσουν με παλαιότερα. Ή να μην βρίσκουν τα κίνητρα για να το κάνουν πάντα αποτελεσματικά. 

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να βοηθήσετε σε τέτοιες περιπτώσεις. 

  1. Μιλήστε ανοιχτά

Είναι πολύ σημαντικό για τους νέους ανθρώπους να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί. Το ίδιο και οι απόψεις τους. Και πως αυτά που έχουν να πουν έχουν νόημα για εσάς. Πρέπει να τους παροτρύνετε να σας μιλούν ανοιχτά, ώστε να ανακαλύψετε τι μπορεί να είναι αυτό που τους στερεί την όρεξη να αφοσιωθούν στα διαβάσματά τους. Παράλληλα, εξηγήστε τους γιατί είναι σημαντικό να διαβάζουν. Το γεγονός πως τους λέτε να το κάνουν δεν επαρκεί για τους εφήβους. Αν δεν καταλάβουν πώς αυτή η διαδικασία τους αφορά και έχει αξία για τη μετέπειτα ζωή τους, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα διαβάσουν ποτέ μαθήματα που τους φαίνονται αχρείαστα. 

  1. Δώστε τους τον έλεγχο

Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεστε συνεχώς από πάνω τους. Εξάλλου, στους εφήβους αρέσει να τους αντιμετωπίζουν σαν ενήλικες. Αν τους πιέζετε συνεχώς να διαβάζουν, το πιο πιθανό είναι πως απλώς θα αντιδράσουν αρνητικά. Ενώ αν τους δώσετε τον έλεγχο και κάνουν κάτι επειδή το θέλουν, και καταλαβαίνουν την αξία του, θα το κάνουν και καλύτερα. Μπορείτε να συζητήσετε ποιοι είναι οι στόχοι τους και πώς σκοπεύουν να τους πετύχουν (για παράδειγμα, ποιο είναι το επάγγελμα που θα ήθελαν να κάνουν), ώστε να κατανοήσουν την αξία του σχολείου σε αυτήν την πορεία. Παράλληλα, είναι σημαντικό να τους επιτρέπετε να καθορίζουν μόνοι τους το πρόγραμμα για το διάβασμά τους στο σπίτι. Αλλά να προσπαθείτε και να μην τους ελέγχετε πολύ συχνά. Είναι καλύτερο να νιώθουν πως τους εμπιστεύεστε να κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είστε καθόλου μέρος της διαδικασίας. Απλώς θα περιορίσετε το πόσο πολύ θα είστε μέρος της.

  1. Βοηθήστε τους να αρχίσουν

Δεν είναι απαραίτητο πως δεν θέλουν να διαβάσουν. Απλώς μπορεί να μην ξέρουν από πού να αρχίσουν και όλα να τους φαίνονται βουνό. Βοηθήστε τους να βάλουν σε μια σειρά τα βήματα, με κοντινούς και εύκολους στόχους κατά νου. Έτσι, θα καταλάβουν πως μπορούν στην πραγματικότητα να φτάσουν εκεί που θέλουν, αν πάρουν τα πράγματα με τη σειρά.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη, τα οποία δραστηριοποιούνται τα τελευταία 25 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, βοηθούν τα παιδιά να μάθουν με τον τρόπο που τα εξυπηρετεί καλύτερα, μέσω της προσωποποιημένης προσέγγισης καθενός ξεχωριστά. Αν αναζητάτε φροντιστήρια στη Λάρισα, επισκεφθείτε τα ΕνΤάξη για να μάθετε πώς μπορούν να συμβάλουν στην εκπαίδευση του παιδιού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες