Πανελλήνιες 2021: Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Πανελλήνιες 2021: Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις

 




Άνοδο των βάσεων σε 3 από τα 4 πεδία των πανελληνίων εξετάσεων προβλέπει ο...   
 
 
 
Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας. Άνοδο προβλέπει για τις ιατρικές σχολές, που πέρυσι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ βαθμολογίας αλλά και για τις χαμηλόβαθμες σχολές των τριών, τεσσάρων, πέντε και έξι χιλιάδων μορίων.

Αυτές εκτίμησε ότι θα ανέβουν και θα πάνε για το 2ο και 4ο πεδίο τουλάχιστον στα 8.000 μόρια και για το 1ο και το 3ο, τουλάχιστον στα 9.000 μόρια. Για τις μεσαίες στη βαθμολογία σχολές, όπως διευκρίνισε “δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν έχουν βγει τα στατιστικά των επιδόσεων.”

Την Παρασκευή 9/7 θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των πανελληνίως εξετάσεων, με SMS, στο κινητό όσων διαγωνίστηκαν, έτσι ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ της χώρας να προβούν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Φέτος είναι κρίσιμη η βαθμολογία, καθώς υπάρχει η βάση εισαγωγής που είναι ένας “κόφτης”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης και “κάποια παιδιά δεν θα την περάσουν, άρα δεν θα έχουν και δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού.” Η βάση εισαγωγής ανέφερε πως έχει έναν περίπλοκο τρόπο υπολογισμού, καθώς το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να μην εξαρτάται η εισαγωγή των υποψηφίων από την ευκολία ή τη δυσκολία των θεμάτων. “Ο υποψήφιος πρέπει να έχει γράψει τουλάχιστον το 80% του μέσου όρου όλων των υποψηφίων της Ελλάδας.” Οπότε, όπως είπε, εάν οι υποψήφιοι δεν πήγαν καλά ο μέσος όρος θα είναι χαμηλός, οπότε και χαμηλότερη η βάση εισαγωγής.

Στο μηχανογραφικό τους οι υποψήφιοι θα δουν, όπως διευκρίνισε, μόνο τις σχολές που θα μπορούν να δηλώσουν με βάση τις βαθμολογικές τους επιδόσεις. Το αν θα πετύχουν στη σχολή που θέλουν ή όχι εξήγησε πως δεν εξαρτάται από τη βάση εισαγωγής αλλά από τα μόριά τους, γιατί “η ελάχιστη βάση εισαγωγής ο μόνος ρόλος που παίζει είναι εάν θα έχουμε δικαίωμα να δηλώσουμε ή όχι τη σχολή στο μηχανογραφικό.”

Η πρόβλεψή του για την ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι ότι καθόσον τα θέματα φέτος ήταν σαφώς πιο εύκολα απ΄ότι πέρυσι, τα παιδιά θα έχουν γράψει καλύτερα. Εδώ όμως εξήγησε πως υπάρχει ένας μικρός αστερίσκος “δεν γνωρίζουμε πόσο επηρεάστηκαν τα παιδιά από την πανδημία και πόσο καλά προετοιμάστηκαν για τις πανελλαδικές”. Στην περίπτωση που ανταποκρίθηκαν θα έχουμε άνοδο των επιδόσεων που θα φέρει και άνοδο των βάσεων.

Η ανακατανομή που έκανε το υπουργείο Παιδείας από ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε Περιφέρεια, σημαίνει όπως επισήμανε ότι περίπου 1.200 παιδιά που θα σπούδαζαν στην πόλη τους θα υποχρεωθούν να σπουδάσουν σε άλλες πόλεις και εκτίμησε πως “θα έχουμε και άνοδο στις βάσεις σε αυτές τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΕΡΤ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες