Πώς θα πάρουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

20 Ιουλ 2021

Πώς θα πάρουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το freedom pass - Πώς θα πάρουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι

Όπως είπε "ανοίγει αύριο η πλατφόρμα στο gov.gr. Θα ανακοινώσουμε αύριο το πρωί ποιο ακριβώς θα είναι το link στο οποίο θα μπαίνουν οι πολίτες". Σύμφωνα με τον ίδιο, "εκεί θα υπάρχει μια αίτηση. Tην αίτηση θα μπορούν να την κάνουν οι νέοι 18-24 ετών που έχουν εμβολιαστεί. Θα μπορεί κανείς να μπει με τους κωδικούς του taxisnet και αμέσως μετά το σύστημα θα τον... βλέπει και θα κάνει την αίτηση. Εάν δεν έχει κάποιος κωδικούς taxisnet θα πρέπει να πάει στα ΚΕΠ για να κάνει την αντίστοιχη αίτηση. Και από εκεί και πέρα ο συγκεκριμένος τραπεζικός φορέας ο οποίος εκδίδει το freedom pass, για αρχή είναι ένας, στην πορεία το έχουμε αφήσει ανοιχτό να προστίθεται όποια τράπεζα το επιθυμεί... θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη, με τον ενδιαφερόμενο πολίτη εντός δύο περίπου ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα η οποία θα έχει ψηφιακή μορφή, δηλαδή θα είναι μέσα στο κινητό τηλέφωνο. Και όποιος δεν έχει κινητό τηλέφωνο θα την πάρει από τα ΚΕΠ έναν αριθμό. Αλλά για αρχή θέλουμε να περάσουμε και αυτήν και αυτή την κουλτούρα των προπληρωμένων χρεωστικών καρτών".
Eπίσης υπενθύμισε ότι η κάρτα αυτή θα "αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών. Δεν είναι για τα πάντα αυτή η κάρτα αλλά θα αφορά τον τουρισμό και τον πολιτισμό".
Όσον αφορά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δοθεί η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ από την πρώτη δόση του εμβολίου, ο υπουργός σχολίασε ότι μερικές φορές παίζει ρόλο και η ταχύτητα όταν δίνεις ένα κίνητρο, ενώ παράλληλα έχουμε και εμπιστοσύνη στους νέους και ξέρουμε, βλέποντας και τα στατιστικά, ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση και θα κάνουν και τη δεύτερη.
Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι " έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων 18-24 ετών που έκλεισαν το ραντεβού έπειτα από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου κινήτρου στις 28/6" και πλέον φτάνουν τους 125.000, ενώ από τις 28 Ιουνίου -όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για το freedom pass- κλείστηκαν συνολικά από 542.000 πολίτες νέα ραντεβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε