H τέχνη του μασάζ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

H τέχνη του μασάζ



Η τέχνη του μασάζ έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Συγκεκριμένα οι πρώτες καταγραφές βρέθηκαν πριν 4000 χρόνια σε ιατρικά έγγραφα της εποχής. Οι μασέρ με λεπτές και ελαφριές κινήσεις χρησιμοποιούν την ενέργεια του πελάτη για να επαναφέρουν την ισορροπία του σώματος και την διαύγεια του πνεύματος του.

Μπορεί να γίνει είτε τοπικά σε σημεία του σώματος που το έχουν ανάγκη, είτε και συνολικά σε ολόκληρο το σώμα. Οι τεχνικές του μασάζ αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη κάθε φορά και μπορούν να εστιάσουν είτε στο μυοσκελετικό κομμάτι, είτε στο νευρολογικό. 


Υπάρχουν διάφορες τεχνικές  μασάζ όπως το Σουηδικό, το Chackra και το Reik τα οποία εστιάζουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος και έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα το κάθε ένα. Τα πλεονεκτήματα αυτά μπορούν να είναι η αύξηση της ευλυγισίας , η ανακούφιση από τον πόνο, η μείωση του άγχους και η βελτίωση της ροής του αίματος στον οργανισμό. Στον τομέα του αθλητικού μασάζ μάλιστα, μπορεί κάποιες φορές να βελτιώσει και τις επιδόσεις του αθλητή.


Το μασάζ στο σπίτι στην Αθήνα είναι ένας οικονομικός τρόπος για να διώξετε το στρες και την κούραση της καθημερινότητας και να βρείτε την σωματική και ψυχική γαλήνη. Επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν πως το μασάζ βοηθάει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, πνευματικά και συναισθηματικά τον άνθρωπο. Αναταράξεις είτε στην ψυχική, είτε στην σωματική υγεία ενός ανθρώπου μπορούν να το επηρεάσουν βαθιά, αυξάνοντας τα επίπεδα του άγχους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες στο ανοσοποιητικό σύστημα και ο οργανισμός να δυσκολεύεται να καταπολεμήσει κρυολογήματα και λοιπές ελαφριές λοιμώξεις στην πορεία.


Ένα από το μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της θεραπείας μασάζ είναι η καταπολέμηση του άγχους. Αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές εντάσεις και την πίεση, η ένταση που νιώθετε θα μεγαλώνει συνεχώς, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να χαλαρώσετε καθόλου. Καταστάσεις που σε φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν εύκολο να τις αντιμετωπίσετε, όταν βιώνετε περιόδους έντονους στρες και άγχους σας φαίνονται τρομερά δύσκολες για να ανταπεξέλθετε.


Επίσης το μασάζ μειώνει την αρτηριακή πίεση, τους πόνους από την έντονη σωματική άσκηση, αλλά και την διάθεση μας, αφού τονώνει την αυτοπεποίθηση μας και μας φέρνει σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Κάντε  ένα δώρο στον εαυτό σας και ξεκινήστε σήμερα κιόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες