Τι πρέπει να κάνετε για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking


23 Ιουν 2021

Τι πρέπει να κάνετε για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες

  
Το κολπάκι που θα σας «λύσει» τα χέρια

  Η μπανάνα αδιαμφισβήτητα, είναι ένα φρούτο που έχει θέση στη διατροφή μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Είναι... 
 
 
τροπικό, συνεπώς ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο. Αυτό όμως ήδη το γνωρίζετε. Αυτό που πιθανότατα δε γνωρίζετε είναι το πώς θα τις διατηρήσετε για περισσότερες μέρες χωρίς να μαυρίσουν.

Ας δούμε αρχικά γιατί μαυρίζουν οι μπανάνες. Η μπανάνα, όσο ωριμάζει παράγει φυσικό αέριο αιθυλενίου, το οποίο διασπά τα οξέα και τις χρωστικές χλωροφύλλης.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία;

1. Μην τις βάζετε μαζί με άλλα φρούτα

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φρούτα όπως τα μήλα, τα αβοκάντο ή για λαχανικά όπως οι ντομάτες. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τις μπανάνες σε θερμοκρασία δωματίου ξεχωριστά τους και όχι σε κάποιο μπολ μαζί με άλλα φρούτα και λαχανικά.

2. Βγάλτε τις από την χάρτινη ή την πλαστική σακούλα

Αφού τις αγοράσετε από τον μανάβη ή το σούπερ μάρκετ βγάλτε τις από τη σακούλα και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν.

3. Τυλίξτε τις με διαφανή μεμβράνη στο πάνω μέρος

Πολύ πιθανό να τις έχετε δει έτσι συσκευασμένες και στο σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο. Δεν είναι τυχαίο, καθώς φαίνεται ότι έτσι οι μπανάνες διατηρούνται ώριμες μεν, αλλά χωρίς να μαυρίσουν, για περισσότερο διάστημα.

Κι αν μαυρίσουν; Τι κάνουμε;

Εάν μαυρίσουν οι μπανάνες μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο, καθώς οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν την ωρίμανσή τους. Η φλούδα μπορεί να γίνει ακόμα πιο καφέ, ωστόσο η μπανάνα δεν θα αλλοιωθεί όσον αφορά τη γεύση ή την υφή.

Εναλλακτικά μπορείτε να βγάλετε τη φλούδα τους και να τις αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτός είναι κι ένας εύκολος τρόπος για να τις χρησιμοποιήσετε για δροσερά smoothies, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε