Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς θα λειτουργεί στην πράξη - Τι ισχύει για τα πρόστιμα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς θα λειτουργεί στην πράξη - Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς θα λειτουργεί στην πράξη - Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Ο εργαζόμενος θα «χτυπά» την κάρτα του όταν αρχίζει και όταν τελειώνει την εργασία του. Η κάρτα θα συνδέεται απ’ ευθείας με online σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και, με τον τρόπο αυτό, θα καταγράφεται αμέσως και σε πραγματικό χρόνο η υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου, οι υπερεργασίες και οι υπερωρίες του κι έτσι θα επέρχονται άμεσα οι σχετικές συνέπειες (αξιώσεις για επιπλέον αμοιβή από τον εργαζόμενο και κυρώσεις στον εργοδότη). Μάλιστα η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα είναι διαθέσιμη και μέσω του κινητού τηλεφώνου ώστε να μπορεί να ελέγχει και ο εργαζόμενος την καταγραφή των υπερωριών του.
Η ψηφιακή κάρτα θα έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του 8ώρου, τη μείωση της μαύρης εργασίας, στην τήρηση του ωραρίου του τηλεργαζόμενου (δικαίωμα στην αποσύνδεση) αλλά και στη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας καθώς θα μπορούν να καταγράφονται online οι «κλειδωμένες» υπερωρίες τις οποίες ο εργοδότης οφείλει η να πληρώσει η να συμψηφίσει.
Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις
Καταρχάς δεν νοθεύεται ο ανταγωνισμός από εργοδότες που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές. Επιπλέον για τις επιχειρήσεις που θα υιοθετήσουν το μέτρο θα καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ και τήρησης βιβλίου υπερωριών. Η εφαρμογή του μέτρου θα είναι σταδιακή αρχής γενομένης από μεγάλες επιχειρήσεις (π.χ. τράπεζες, ΟTΕ , σούπερ μάρκετ ).
Στις επιχειρήσεις που εντοπιστούν ότι δεν εφαρμόζουν την ψηφιακή κάρτα θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο και «λουκέτο» 15 ημερών για υποτροπή (έπειτα από τρεις ελέγχους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες