Ενισχυμένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικού ταξί - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

10 Ιουν 2021

Ενισχυμένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικού ταξί

Ενισχυμένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικού ταξί

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, το κρατικό πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα παραταθεί για τουλάχιστον δύο έτη – το 2022 και το 2023.
Ειδικότερα, για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικών ταξί, οι αλλαγές που προωθούνται μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», προβλέπουν:
-Αύξηση του μέγιστου ποσού της επιδότησης από 10.500 ευρώ στα 22.500 ευρώ, μέσω της υποχρεωτικής απόσυρσης από την κυκλοφορία των παλαιών ταξί. Αυτή τη στιγμή, η αγορά ηλεκτρικού ταξί επιδοτείται με 8.000 ευρώ και η απόσυρση του οχήματος προσθέτει επιπλέον 2.500 ευρώ, με το σύνολο της επιδότησης να ανέρχεται σε 10.500 ευρώ.
-Αύξηση του ποσού για την απόσυρση των παλαιών οχημάτων ταξί, από 2.500 ευρώ σε 5.000 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι μέχρι και σήμερα, στο σύνολο των περίπου 13.000 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» (οι περισσότερες αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα και δίκυκλα), μόλις 11 αφορούν ταξί (αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά plug in)!
Οι αλλαγές
Οι υπόλοιπες αλλαγές που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και τα επιπλέον κίνητρα που αυτές περιλαμβάνουν, αφορούν:
-Την κατάργηση της υποχρεωτικής αγοράς επιδοτούμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μετά τη λήξη της ελάχιστης αποδεκτής περιόδου χρονομίσθωσης των 36 μηνών. Στόχος είναι να γίνει πιο προσιτή η χρονομίσθωση και να μειωθεί το κόστος των μισθωμάτων, ενθαρρύνοντας τον εξηλεκτρισμό των εταιρικών στόλων.
-Την αύξηση του μέγιστου αριθμού οχημάτων που μπορεί να προμηθευτεί μια επιχείρηση από τρία σε δέκα, τόσο για την ηπειρωτική όσο και για τη νησιωτική χώρα.
-Επιλέξιμες θα είναι πλέον και οι αιτήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, όπως και των εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
-Επίσης, επιλέξιμες για την επιδότηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων θα είναι και οι αιτήσεις των νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων, τα ξενοδοχεία και οι εταιρείες διανομής.
-Ακόμα επιλέξιμη θα είναι η επιδότηση αγοράς και εγκατάστασης «έξυπνου» φορτιστή και από τα νομικά πρόσωπα, εκτός των φυσικών προσώπων που ίσχυε έως σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε