ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ


Η απόφαση να στείλετε το αγαπημένο σας πρόσωπο σε ένα γηροκομείο και να αναθέσετε σε ξένους την φροντίδα του, δεν είναι εύκολο έργο. Η επιλογή του κατάλληλου τόπου για την διαμονή και την φροντίδα ενός ηλικιωμένου ατόμου είναι δύσκολη, λόγω του μεγάλου αριθμού των διαθέσιμων επιλογών και την ποικιλία των προσφερόμενων υπηρεσιών. Φυσικά, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση είναι πιστοποιημένη και ότι μόνο εκείνοι που διαθέτουν ειδική εκπαίδευση εργάζονται εκεί. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για την επιλογή ενός γηροκομείου που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Αυτό μπορεί να εξακολουθεί να χάνει μερικά σημεία ανάλογα με τις ανάγκες του αγαπημένου σας προσώπου, αλλά αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το τι πρέπει να αναζητήσετε, ώστε η μετάβαση από την παροχή οικιακής φροντίδας σε ένα γηροκομείο να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Η μετάβαση από την ανεξάρτητη ζωή σε μια ελεγχόμενη ζωή είναι η πιο δύσκολη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα κατά τη μετάβαση στη νέα κοινότητα. Ειδικά όταν έχουν συνηθίσει να παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους - τι να τρώνε, πότε να κοιμούνται, το είδος των σωματικών δραστηριοτήτων που πρέπει να απολαύσουν - τώρα πρέπει να ζήσουν με άλλους και να συμμορφωθούν με τους νέους κοινοτικούς κανόνες της μονάδας. Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς που τηρούνται στο γηροκομείο και φυσικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την προσωπικότητα των δικών σας ανθρώπων, πριν αποφασίσετε ποια μονάδα είναι η κατάλληλη. Θα είναι εύκολο να προσαρμοστεί το αγαπημένο σας πρόσωπο; Θα χρειαστείτε μια περίοδο προετοιμασίας λίγο πριν μετακινηθεί; Όσο περισσότερη ελευθερία απολαμβάνουν, τόσο πιο πιθανό είναι τα αγαπημένα σας πρόσωπα να προσαρμοστούν στην νέα τους καθημερινότητα και στο νέο τους περιβάλλον. 

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
Πριν αποφασίσετε για ένα γηροκομείο, κάντε μια αναζήτηση - κατά προτίμηση μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη θα είναι η απόσταση από το μέρος. Θα είναι εύκολο να φτάσετε στην περιοχή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Θα είναι δύσκολες οι τακτικές επισκέψεις; Είναι η εγκατάσταση καλά συντηρημένη; Υπάρχει αρκετό προσωπικό για να φροντίσει τον αριθμό των κατοίκων; Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια πραγματική επίσκεψη για να βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση είναι αυτό που πραγματικά φαίνεται και μέσα από το διαδίκτυο . 

ΤΥΠΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Θέλουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να απολαμβάνουν ποιοτική φροντίδα και να παρατείνουν τη ζωή τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, ένα από τα πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε είναι τα προγράμματα προληπτικής φροντίδας που παρέχει η εγκατάσταση. Υπάρχει διατροφολόγος που φροντίζει να σερβίρονται γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά; Έχουν φυσιοθεραπευτές ή εκπαιδευτές που ενθαρρύνουν τις δραστηριότητες άσκησης; Μερικοί έχουν προγράμματα εμβολιασμού κατά της γρίπης και άλλων ασθενειών. Αλλά ένα πράγμα που ίσως θέλετε να αναζητήσετε είναι πώς διεγείρουν την εγκεφαλική δραστηριότητα για να διατηρήσουν υγιή το μυαλό των ηλικιωμένων ατόμων. Προγράμματα όπως συνεδρίες ομαδικής συνομιλίας, διαθέσιμα παιχνίδια μνήμης, συμμετοχή της κοινότητας και τακτικές επισκέψεις από έναν κοινωνικό λειτουργό μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν τη συνολική κατάσταση των ασθενών. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Θα πρέπει να ανησυχείτε εξίσου για την ασφάλεια και την προστασία του αγαπημένου σας προσώπου, όπως και για τις ιατρικές ανάγκες του. Τα περισσότερα γηροκομεία θα διαθέτουν κύκλωμα παρακολούθησης και προσωπικό ασφαλείας όλο το 24ωρο. Διεξάγονται τακτικά ασκήσεις ασφαλείας, οι διαδρομές διαφυγής καθορίζονται με σαφήνεια; Είναι ασφαλής η εγκατάσταση με πυροσβεστήρες πυρκαγιάς; 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Εκτός από την ύπαρξη αρκετού τακτικού προσωπικού για τη φροντίδα των κατοίκων, ρωτήστε για οποιαδήποτε εξειδικευμένη παροχή διατίθεται προκειμένου το προσωπικό να είναι πάντα ενημερωμένο και σε ετοιμότητα. Ρωτήστε επίσης για τον αριθμό των ημερών που το εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί τους ηλικιωμένους. Όσο πιο συχνές είναι οι συνεδρίες, τόσο πιο ισχυρός δεσμός μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσά τους, κάτι που βοηθά να καθησυχάσουμε το μυαλό μας. 

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ
Αφού εξετάσετε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να ενημερωθείτε και για το κόστος. Αυτό σημαίνει, φυσικά, τα τέλη που χρεώνει η εγκατάσταση για την υπηρεσία. Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή γηροκομείο, προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο. Αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για εσάς και το αγαπημένο σας πρόσωπο να το δοκιμάσετε για να δείτε εάν το μέρος είναι κατάλληλο για εσάς και το αγαπημένο σας πρόσωπο. Το γηροκομείο ‘’Άγιος Στυλιανός’’ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών που καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας με φροντίδα και στοργή. Το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό είναι πάντα στην διάθεση σας ώστε να σας ενημερώσει και να σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε προκειμένου να είστε σίγουροι ότι τα αγαπημένα σας άτομα θα βρίσκονται σε καλά χέρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες