Ιερέας απο την Βέροια πέταξε βιτριόλι σε μητροπολίτες - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη και έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, καθώς έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα διεξαγόταν η δίκη ενός ιερέα από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης. Προφανώς την ώρα που του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς επρόκειτο να καθαιρεθεί, εκείνος έβγαλε από το ράσο ένα μπουκαλάκι με καυστικό υγρό και το έριξε σε όλους τους καθήμενους δικαστές αρχιερείς.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής Πετράκη, ενώ οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο, τον συνέλαβαν.


Θύματα της επίθεσης με βιτριόλι είναι ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σαμαράκης, γραμματέας των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, καθώς και οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος και Γουμενίσσης Δημήτριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ωστόσο τρεις με σοβαρότερα εγκαύματα διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Άρτης και Ζακύνθου, καθώς και τον Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Σαμαράκη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια