Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Νάουσας βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Νάουσας βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους


Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες σε συγκέντρωση – συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα την Τετάρτη 16 Ιούνη και ώρα 19:30 μμ στη διασταύρωση της Νάουσας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από τις καταστροφές που προκάλεσαν στην παραγωγή μας οι παγετοί και το χαλάζι , καμιά συγκεκριμένη και ουσιαστική απάντηση δεν είχαμε στα δίκαια αιτήματα μας από την Κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ.

Οι « οδικοί άξονες» που ανακοίνωσε ο υπουργός , που αφορούν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές είναι γνώριμοι στους αγρότες , έχουν πολλά εμπόδια και αναχώματα , οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή , και στο πετσόκομμα των αποζημιώσεων.

Στα λόγια έμειναν και οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ , ότι θα μας « αιφνιδιάζε ευχάριστα» με αποζημιώσεις και μάλιστα στο χρόνο που θα παραδίδαμε τη παραγωγή μας.

Αν και έχει λήξει η περίοδος της συγκομιδής σε πολλές καλλιέργειες με κεράσια , βερύκοκα, υπερπρώιμα ροδάκινα δεν είδαμε κανένα « ευχάριστο αιφνιδιασμό».

Επειδή χορτάσαμε χρόνια τώρα από λόγια από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις , Υπουργούς , Περιφερειάρχες και άλλους παρατρεχάμενους δεν μας μένει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών μας και τη συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας .

Καλούμε σε συλλαλητήριο – συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 19:30μμ με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στη διασταύρωση της Νάουσας. Απαιτούμε :

την άμεση προκαταβολή για τις ζημιές .
Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ
με τις αποζημιώσεις .
Αλλαγή του κανονισμού , ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Κατάργηση του άρθρου 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό στον ΕΛΓΑ .
Δημόσιος Φορέας ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση .
Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτική παραγωγή. Καμία αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
Να γίνουν έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από τα φυσικά φαινόμενα , αντιχαλαζική προστασία , ανεμομείκτες για την προστασία από τον παγετό , αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.
Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ , να παγώσουν τα χρέη προς Τράπεζες, Εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και αλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες