Απάντηση του Προέδρου ΔΣ ΔΕΥΑΒ Στέργιο Διαμάντη στον Παύλο Παυλίδη - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking


23 Ιουν 2021

Απάντηση του Προέδρου ΔΣ ΔΕΥΑΒ Στέργιο Διαμάντη στον Παύλο Παυλίδη


Το εντυπωσιακό πυροτέχνημα του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας και η πραγματικότητα
Η προσπάθεια του κου Παυλίδη να ανακαλύψει «σκάνδαλο» στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Βέροιας είναι ένα ξεκάθαρο πολιτικό πυροτέχνημα. Η πραγματικότητα την οποία επέλεξε να αγνοεί, τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Εξάλλου, αν και κλήθηκε να παραστεί στην παρουσίαση του Βιολογικού και να του λυθούν οι απορίες, δεν μας τίμησε με την παρουσία του.

Θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία η κίνησή του να καταθέσει φάκελο στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για μια υπόθεση που προκάλεσε αποδεδειγμένα τεράστια εξοικονόμηση δημόσιου χρήματος και περιβαλλοντική αναβάθμιση ταυτόχρονα! Αλλά είπαμε, τα πυροτεχνήματα είναι εντυπωσιακά.

Η περιβαλλοντική αναβάθμιση αποδεικνύεται εύκολα από τις συνεχείς αναλύσεις εισόδου και εξόδου λυμάτων από διαπιστευμένα εργαστήρια, οι οποίες είναι εξαιρετικές και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου. Μια απλή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις στο Μακροχώρι αρκεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το έργο που γίνεται εκεί. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι μας έχουν επισκεφθεί Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Διευθυντές και στελέχη Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης από όλο τον κόσμο. Ούτε είναι τυχαίο ότι η επιλογή της μεθόδου ανά τον κόσμο εξαπλώνεται με γοργά βήματα.

Ενδεικτικά, κάποιες πόλεις - χώρες που εφαρμόζουν την συγκεκριμένη μέθοδο της βιοενίσχυσης και εμπιστεύονται την καινοτομία αυτή που ξεκίνησε από την Βέροια, είναι: Χιούστον Αμερικής, Μόσχα (4 μονάδες), Λιθουανία (8 μονάδες), Ρουμανία (58 μονάδες), Χάλιφαξ Καναδά, Ντέλφος Αμερικής κλπ κλπ κλπ.

Κατηγορήθηκε ο ανάδοχος ότι δεν είναι πιστοποιημένος. Μία νέα μέθοδος δεν παίρνει αμέσως πιστοποίηση, είναι γνωστό αυτό. Έχουμε όμως στα χέρια μας πλέον την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, που είναι Τεχνικός Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς το οικονομικό σκέλος, το ετήσιο μέσο κόστος λειτουργίας από το 2008 έως το 2012 που λειτουργούσε ο Βιολογικός Καθαρισμός με την κλασσική μέθοδο, ήταν 636.000 €. Το μέσο ετήσιο κόστος μετά την εφαρμογή των μικροοργανισμών για τα έτη 2013 έως και 2020, ήταν 314.000 €

Μειώθηκε δηλαδή το ετήσιο κόστος κατά 322.000 €

Συνολική εξοικονόμηση μέχρι 31-12-2020: 2.576.000 € !!!

Αυτό το ποσό έμεινε στα ταμεία της ΔΕΥΑΒ.

Με αυτό το ποσό η ΔΕΥΑΒ δημοπρατεί νέα έργα όπως η αποχέτευση του Σελίου, οι γεωτρήσεις Ξηρολιβάδου, Φυτειάς, Κωστοχωρίου, τα νέα μικρά δίκτυα και αντικαταστάσεις που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν κλπ.

Ας αναλογιστεί ο κάθε δημότης τι θα σήμαινε επιβάρυνση της επιχείρησης κατά 324.000 €/έτος = θα σήμαινε 2 ευρώ το δίμηνο επιπλέον σε κάθε λογαριασμό του νερού. Αυτό επιθυμεί ο κος Παυλίδης και οι κακοί του σύμβουλοι; Έτσι ονειρεύεται να διοικήσει; Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.Στέργιος Διαμάντης

Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε