Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί για τον Απρίλιο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί για τον Απρίλιο

 Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί για τον Απρίλιο - ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "σήμερα, αύριο θα πληρώσουμε... η πρώτη εκτίμηση είναι περίπου 15 χιλ. συμπατριώτες μας που εκκρεμούν για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού του Aπριλίου. Έχουμε πληρώσει ήδη πάνω από 72 χιλ. συμπατριώτες μας. Υπάρχει μια εκκρεμότητα. Αυτή η εκκρεμότητα θα λυθεί αυτή την εβδομάδα πιθανότατα σήμερα, αύριο".
Για τα μειωμένα ενοίκια Μαΐου
Σε ερώτηση για το πότε θα πληρωθεί η αποζημίωση για τα ενοίκια Μάϊου στους ιδιοκτήτες ακινήτων είπε τα εξής "Θα επιδιώξουμε μέχρι το τέλος του μήνα να κάνουμε τη σχετική καταβολή. Ήδη ετοιμάζονται σχετικές υπουργικές αποφάσεις ώστε να δρομολογηθεί η καταβολή τους. Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα στους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν καταβληθεί περισσότερα από 550 εκατ. ευρώ, αφορολόγητα".
Ωστόσο σχετικά με τις αποζημιώσεις ενοικίων Απριλίου είπε ότι " υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, όχι πολλές".
"Να θυμίσω γιατί πράγματι υπάρχει προβληματισμός από τμήμα των ιδιοκτητών ακινήτων ότι το κράτος έχει πάρει ουσιαστικά το βάρος να πληρώσει τα ενοίκια, στις τιμές που υπήρχαν πριν ξεκινήσει η υγειονομική κρίση, ενώ ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι με κλειστά μαγαζιά υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πολλοί συμπατριώτες μας να μην πληρώσουν καν ενοίκια", συμπλήρωσε και σημείωσε ότι "Και επεκτείνεται αυτό, τον μήνα Ιούνιο για συγκεκριμένους κλάδους. Έχουμε πει ότι θα είναι οι κλάδοι της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και τις επιχειρήσεις που επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Aυτοί θα έχουν πλήρη απαλλαγή .Και το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να έχει βοήθεια, αλλά πλέον με 40%".
Απαντώντας στο αν το μέτρο θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο, ο ίδιος σημείωσε ότι "Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι αυτό το μέτρο θα εξαντληθεί τον Ιούνιο, δεν μπορεί να επεκταθεί περισσότερο. Πρέπει κάποια στιγμή να ισορροπήσει και η αγορά".
"Θα δούμε τα στοιχεία του Ιουνίου και ανάλογα θα πράξουμε. Η οικονομία έδειξε σημαντικές αντοχές" , συμπλήρωσε.
" Ο σκοπός είναι όσο σταθεροποιείται η οικονομία, σταδιακά να αποσύρονται τα μέτρα στήριξης για παράδειγμα τον Ιούλιο μπορεί να σταματήσουν τα ενοίκια " τόνισε ωστόσο αυτό δεν θα γίνει απότομα καθώς έχουμε " ακόμα 4,5 δισ. ευρώ μέτρα μπροστά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες