Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; - Να πως θα το καταφέρετε μέσα σε 15 λεπτά - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking


24 Ιουν 2021

Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; - Να πως θα το καταφέρετε μέσα σε 15 λεπτά

  
Τι πρέπει να κάνετε  

    Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσουμε το κρέας μέχρι να το μαγειρέψουμε, είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη.

Όταν... 

 
έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή, το βγάζουμε από την κατάψυξη ιδανικά μία ημέρα πριν και το βάζουμε στη συντήρηση.

​​​​​​​Εναλλακτικά, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες μέχρι να ξεπαγώσει εντελώς.

Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που μας πιέζει ο χρόνος και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω;

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κρέας χωρίς τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, σε μόλις 15 λεπτά είναι ο εξής:

Βήμα 1:

Βάζετε το κρέας μέσα σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 2:

Γεμίζετε μέχρι τη μέση ή λίγο παραπάνω ένα κατσαρολάκι με νερό και βάλτε στο μάτι σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3:

Μόλις αρχίζουν να δημιουργούνται οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο της κατσαρόλας (πριν βράσει όμως το νερό), χαμηλώνεται τη φωτιά και βάζετε μέσα τα σακουλάκια με το κρέας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κλείσει πολύ καλά.

Σε λίγα λεπτά, το κρέας θα έχει ξεπαγώσει. Το κοτόπουλο χρειάζεται περίπου 10 λεπτά και λίγο παραπάνω τα υπόλοιπα.

Άλλοι τρόποι για να ξεπαγώσετε το κρέας

Εάν δεν σας πιέζει τόσο πολύ ο χρόνος, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα εξής:

  • Σε παγωμένο νερό

Βάλτε το κρέας σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς, όπως και παραπάνω. Σε ένα μπολ βάλτε κρύο νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο μπολ τα σακουλάκια. Σε μία ώρα, το κρέας θα έχει ξεπαγώσει. Θυμηθείτε να αλλάξετε το νερό περίπου στα μισά του χρόνου, δηλαδή μετά τα πρώτα 30 λεπτά.

  • Στον φούρνο μικροκυμάτων

Οι περισσότεροι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν πρόγραμμα "defrosting". Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και χρησιμοποιήστε τον για να ξεπαγώσετε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια κρέατος. Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας δεν έχει πρόγραμμα για ξεπάγωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη χαμηλή θερμοκρασία που είναι για το ζέσταμα, ζεσταίνοντάς το όμως ανά διαστήματα, για παράδειγμα ένα με δύο λεπτά τη φορά, μέχρι να ξεπαγώσει.

​​​​​​​Οι υψηλότερες θερμοκρασίες ή το ζέσταμα για περισσότερη ώρα, θα έχει σαν αποτέλεσμα το κρέας να ψηθεί σε ορισμένα σημεία (κυρίως τα εξωτερικά), αντί να ξεπαγώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε