Πέτσας για δήμους: "Διπλή" παράταση στις 100 δόσεις - Τι είπε για τα δημοτικά τέλη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Πέτσας για δήμους: "Διπλή" παράταση στις 100 δόσεις - Τι είπε για τα δημοτικά τέλη

Πέτσας για δήμους: &quot?Διπλή&quot? παράταση στις 100 δόσεις - Τι είπε για τα δημοτικά τέλη -ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είπε σχετικά με το θέμα των χρεών προς τους δήμους: "Αυτό που έχει σημασία τώρα και έχουμε κάπως καθυστερήσει είναι η τακτοποίηση των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο της πανδημίας από το Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τώρα που μιλάμε να τακτοποιηθούν αυτές οι οφειλές μέχρι 100 δόσεις. Εκεί καθυστερήσαμε λόγω της πλατφόρμας που δεν ήμασταν έτοιμοι να λειτουργήσουμε. Αλλά θα έχουμε στο μυαλό μας να δώσουμε όποια παράταση χρειάζεται για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες.
Ήταν μέχρι 30/6 για χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι 28/2.Παρατείνουμε και τη περίοδο αυτή που ήταν μέχρι 28/2 και θα την πάμε μέχρι τέλος Ιουνίου ή τέλος Ιουλίου, είμαστε στο τελευταίο στάδιο εκεί. Και θα δώσουμε δυνατότητα παράτασης, εννοώ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την οφειλή των οφειλών ,γιατί η πανδημία δεν τελείωσε τον Φεβρουάριο , είναι μέχρι και αυτό το διάστημα".
Kαι επανέλαβε ότι η ρύθμιση αυτή θα αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος Ιουνίου ή το τέλος Ιουλίου, το μελετάμε για να καταλήξουμε στην διάταξη.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα των δημοτικών τελών. Όπως είπε "από τον Μάρτιο του 2020 με τις Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου της εποχής και αργότερα με διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις δόθηκε δυνατότητα στους δήμους να αναστέλλουν την είσπραξη δημοτικών τελών. Πρέπει να διευκρινίσουμε εδώ ότι, υπάρχουν δημοτικά τέλη τα οποία σχετίζονται με τον τζίρο και φυσικά αυτά δεν εισπράττονται και φυσικά αυτά δεν εισπράττονται όταν μια επιχείρηση είναι κλειστή, όπως το τέλος 0, 5% στα καταστήματα εστίασης. Υπάρχουν όμως και τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίου που είναι πάγια τέλη τα οποία δεν σχετίζονται εάν είσαι ανοιχτός ή εάν είσαι κλειστός. Σε πολλούς δήμους ανεστάλη η είσπραξη τους, σε κάποιους άλλους όχι . Εμείς είμαστε σε συνεννόηση και με τους επαγγελματίες της αγοράς και με την ΚΕΔΕ, 'ώστε εάν χρειαστεί να πάμε σε οριζόντια διάταξη ώστε εκεί που δεν υπήρξε αναστολή με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων να υπάρξει μια δυνατότητα οριζόντιας αναστολής με μια κάλυψη στους δήμους για την απώλεια εσόδων που έχουν".
Και υπενθύμισε ότι δόθηκαν "πέρυσι 187 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε τους δήμους και 50 εκατ. ευρώ φέτος μέχρι τώρα. Αλλά θα δώσουμε και άλλα. Και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και αυτό που σας είπα. Επομένως μέσα στις επόμενες 1 -2 εβδομάδες κάπου θα καταλήξουμε σε συνεννόηση και με τους δήμους για όλους τους επαγγελματίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες