Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από την 1η Αυγούστου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από την 1η Αυγούστου

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από την 1η Αυγούστου

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, οι χρεώσεις χρήσης του συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας:
-Οικιακή κατανάλωση (χαμηλή τάση): χρέωση ισχύος 0,13 Euro/kVA (η τιμή παρέμεινε ίδια) και χρέωση ενέργειας 0,56 λεπτά Euro/kWh (από 0,542, αύξηση 3,3 %)
-Πολύτεκνοι και δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου: χρέωση ενέργειας 0,62 λεπτά Euro/kWh (από 0,602, αύξηση 2,99 %).
-Λοιποί πελάτες χαμηλής τάσης (καταστήματα κ.α.): χρέωση ισχύος 0,51 Euro/kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος (από 0,52, μείωση 2 %) και χρέωση ενέργειας 0,52 λεπτά Euro/kWh (από 0,488, αύξηση 6,5 %).
-Πελάτες μέσης τάσης: χρέωση ισχύος 1.384 Euro/MW Μεγίστης Μηνιαίως τιμής της Μέσης Ωριαίας Ζήτησης τις Ώρες Αιχμής (από 1.197, αύξηση 16 %).
-Πελάτες υψηλής τάσης: χρέωση ισχύος 23.560 Euro/MW (από 24.062, μείωση 2 %).
Από τις χρεώσεις αυτές απαλλάσσονται οι αγροτικοί πελάτες μέσης και χαμηλής τάσης, οι νυχτερινές καταναλώσεις ενέργειας πελατών χαμηλής τάσης, καθώς και οι καταναλώσεις ενέργειας δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου Α εντός των ορίων κατανάλωσης που ισχύουν.
Η ΡΑΕ αποδέχθηκε τις εισηγήσεις του ΑΔΜΗΕ να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς η κατανάλωση της Κρήτης, δεδομένου ότι η «μικρή» διασύνδεση Χανιά - Πελοπόννησος αναμένεται να είναι σε λειτουργία στο 2ο εξάμηνο του έτους καθώς και να κατανεμηθούν οι χρεώσεις στις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών με βάση τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων της τελευταίας τριετίας. Αντίθετα δεν έγιναν δεκτές οι εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ περί αύξησης της κατανάλωσης στα επίπεδα του 2019 (η ΡΑΕ θεωρεί ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2020) και οι εισηγήσεις του Διαχειριστή για εκπτώσεις στην υψηλή τάση και μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις στη μέση τάση με το σκεπτικό ότι οι νέες τιμές για το 2021 εφαρμόζονται στη μέση της χρονιάς.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση της ΡΑΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες