Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε όσους έχουν νοσήσει- Οι τρεις περιπτώσεις

Γεωργαντάς: Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε όσους έχουν νοσήσει- Οι τρεις περιπτώσεις

Συγκεκριμένα σε ερώτηση πότε θα είναι το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, τι θα περιλαμβάνει και πώς θα το προμηθεύεται ένας πολίτης απάντησε τα εξής: "Εμείς αυτή την στιγμή μπορούμε και εκδίδουμε για όσους εμβολιάζονται πλήρως εντός των 72 ωρών το λεγόμενο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού”.
Και πρόσθεσε ότι το πιστοποιητικό αυτό θα είναι και στα αγγλικά γραμμένο. Και συνέχισε λέγοντας ότι "μέσα στον Ιούνιο, γιατί τώρα γίνονται οι τεχνικές ρυθμίσεις θα μπορέσει αυτό να λειτουργήσει σε ένα επίπεδο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί θα συμπεριλαμβάνονται 3 περιπτώσεις: και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και αυτοί που έχουν θεραπευτεί άρα έχουν αντισώματα και αυτοί οι οποίοι έχουν κάνει ένα αρνητικό τεστ σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν από τη λήψη του πιστοποιητικού .Αυτό θα είναι προς χρήση από ότι φαίνεται προς τα τέλη Ιουνίου από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ίσως όχι μόνο γιατί γίνονται και συνεννοήσεις και με άλλες χώρες “.
Για τον τρόπο λήψης του πιστοποιητικού
Όσον αφορά στον τρόπο που θα λαμβάνει ο πολίτης το πιστοποιητικό αυτό είπε: "Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνεται η λήψη του. Θα υπάρξουν λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει αυτό το οποίο μπορούμε και εκδίδουμε εμείς, αλλά επειδή πρέπει να γίνουν παραμετροποιήσεις έτσι ώστε να είναι συμβατό με ό,τι έχει αποφασιστεί συνολικά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εντός του Ιουνίου θα έχουμε και τις λεπτομέρειες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια