Εμβολιασμοί: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια

Εμβολιασμοί: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τον επταήμενο κυλιόμενο μέσο όρο βρισκόμαστε στα 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ημέρα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 37 έτη, ενώ συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρεότερες ηλικιακές ομάδες».
Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, κάτω από το 4%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα ενεργά κρούσματα στη χώρα διαμορφώνονται στα 16.838 ενεργά κρούσματα, υποχωρώντας κάτω από τα 20.000.
Σημαντική μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων, οι οποίοι ανέρχονται στους 3.047, όταν μια εβδομάδα πριν ήταν 3.790. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος των εισαγωγών περιορίστηκε στις 244 την ημέρα υποχωρώντας για πρώτη εβδομάδα κάτω από τις 300.
Σχετικά με την πορεία εμβολιασμών, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 5,2 εκατ., ενώ συμπλήρωσε ότι και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» πάει πολύ καλά. «Η Ελλάδα στους εμβολιασμούς είναι στην 3η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε και στο ποσοστό πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει βρίσκεται στην 5η θέση με ποσοστό 17,2%», επισήμανε.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα πρωτόκολλα, καθώς η νόσος εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη και χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες