Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας για την ρύπανση του περιβάλλοντος


Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, ενημερώνει τους πολίτες να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον με διάφορα σκουπίδια και κυρίως με τις άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων.Τα διάφορα σκουπίδια πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους απορριμμάτων, όχι έξω από αυτούς και φυσικά όχι σε ρέματα και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Οι κενές συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων αποτελούν επικίνδυνο απόβλητο και η διαχείριση τους αποτελεί υποχρέωση των χρηστών, σε συνεργασία με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη τους, στα σημεία πλήρωσης με νερό των ραντιστικών, στις άκρες των δρόμων ή οπουδήποτε αλλού, καθώς και καύση τους, ρυπαίνουν το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και μολύνουν τα υπόγεια ύδατα.

  Παρόλο που οι Δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητα για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, ο Δήμος Βέροιας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, εφαρμόζει από το έτος 2016 Πιλοτικό Πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, πραγματοποιώντας δύο συλλογές κατ΄έτος, όπου παραγωγοί παραδίδουν τους ειδικούς σάκους με τις πλυμένες συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων (τηλ.: 2331350634 & 2331350595).

          Σύμφωνα με αυτό είναι απαραίτητο : 

  1. Το πλήρες άδειασμα του περιεχομένου τους στο ψεκαστικό δοχείο

  2. το τριπλό ξέπλυμα των πλαστικών φιαλών, αμέσως μετά το άδειασμα του περιεχομένου τους στο βυτίο, 

  3. το τρύπημα της πλαστικής φιάλης 

  4. η διατήρηση της κενής πλαστικής συσκευασίας σε ειδικό πλαστικό σάκο, που διανέμεται από τον Δήμο ή από τους προέδρους των Κοινοτήτων, χωρίς τα πώματα

  5. η διατήρηση των πωμάτων σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα

  6. η προσωρινή διατήρηση των συσκευασιών σε ασφαλές μέρος έως την παραλαβή τους από απορριμματοφόρο του Δήμου, σε ημέρες και ώρες που θα οριστούν.

        Η Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές στους παραβάτες.

Τηλέφωνα Δημοτικής Αστυνομίας 2331350610 & 2331350695

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε