Πασχαλινό τραπέζι 2021: Πώς θα κινηθούν οι τιμές σε αρνί και κατσίκι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Πασχαλινό τραπέζι 2021: Πώς θα κινηθούν οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Πασχαλινό τραπέζι 2021: Πώς θα κινηθούν οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Για τις ελλείψεις
«Όποιοι παραγγείλουν πιο γρήγορα, θα προλάβουν να προμηθευτούν τον οβελία, ελληνικό ή… ρουμάνικο, καθώς οι ελλείψεις είναι υπαρκτές και σημαντικές, λόγω και των επιπτώσεων της πανδημίας», προειδοποίησε ενώ μίλησε για μικρότερο (σε σχέση με το παρελθόν), αλλά επίσης υπαρκτό κίνδυνο ελληνοποιήσεων, στη διαδρομή μεταξύ εισαγωγής και άφιξης στο κρεοπωλείο, αλλά εν αγνοία των κρεοπωλών.
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Μάλιστα, ο κ. Κεσίδης, εξήγησε γιατί πρέπει οι καταναλωτές να προσέχουν, ώστε να είναι σίγουροι για την προέλευση των αμνοεριφίων: «Η σφραγίδα θα είναι η ίδια η τιρκουάζ, που μπαίνει και στα ελληνικά σφαγεία, επειδή όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση σφραγίζει μ΄αυτή τη σφραγίδα. Και το πρόβλημά μας πλέον είναι ότι τα ρουμάνικα αρνιά πρέπει κανονικά και στο τιμολόγιο να γράφονται ρουμάνικα και να πωλούνται με την ταμπέλα ρουμάνικα. Βέβαια φέτος – δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε αυτό το πράγμα – δεν θα υπάρχει σφραγίδα στα πλευρά με την ένδειξη “Ρουμανία”, όπως έγραφε πέρσι και πρόπερσι. Θα είναι απλά η σφραγίδα η τιρκουάζ και δυστυχώς, μη με ρωτήσετε, ο καταναλωτής δεν θα ξέρει να το ξεχωρίσει»
Αυτό φυσικά θα έχει ως συνέπεια να εναπόκειται στην καλή διάθεση και ευσυνειδησία κάθε κρεοπώλη, να μην παραπλανήσει τους πελάτες του: «Ας είναι λίγο ψυλλιασμένος ο κόσμος. Θα δείτε τιμές με δύο και τρία ευρώ διαφορά από λιανική σε λιανική. Ένα πράγμα έχω να πω στον καταναλωτή και ας κάτσει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά: κανένας δεν δουλεύει για να χαρίσει. Όλοι δουλεύουν για να βγάλουν κέρδος».
Ο κ. Κεσίδης, εξήγησε, ότι στα τιμολόγια θα φαίνεται η προέλευση και υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης ταμπέλας για την προέλευση, αλλά …εξαρτώνται πολλά από το πόσο ευδιάκριτη θα είναι. Επιπλέον, παραμένει υπαρκτός κίνδυνος ελληνοποιήσεων, αν και πολύ μικρότερος σε σχέση το παρελθόν. Στο ερώτημα, αν υπάρχει περίπτωση να μπουν στα σφαγεία 50.000 αρνιά ελληνικά και 50.000 ρουμάνικα, αλλά να βγουν… 70.000 και 30.000 αντίστοιχα, ο κ. Κεσίδης ήταν λακωνικός: «Συ είπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες