Αυξήθηκαν οι ακυρώσεις εμβολιασμών... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Αυξήθηκαν οι ακυρώσεις εμβολιασμών...



Aρνητικοί στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca φαίνονται και οι Έλληνες πολίτες, μετά τα περιστατικά με θρομβώσεις που έχουν παρατηρηθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα... επίσημα στοιχεία  της  Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών,  το ποσοστό των ραντεβού με δόση της Astrazeneca που ακυρώθηκαν είναι κάτω του 4%, ελαφρά αυξημένο από το καθημερινό ποσοστό ακυρώσεων. 
 Μάλιστα, οι ακυρώσεις των ραντεβού έρχονται μετά την απόφαση να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα στην Ελλάδα. 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι μελέτησε όλα τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία μετά τις αναφορές από αρκετές χώρες, για περιστατικά θρομβώσεων σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο. Με αυτό το δεδομένο, τα ραντεβού των εμβολιασμών συνεχίζονται κανονικά ως έχουν. 

 Επίσης, η Μαρία Θεοδωρίδου διευκρινίζει πως σύμφωνα με όλες τις μελέτες «δεν υπάρχει συσχέτιση με το συγκεκριμένο εμβόλιο» παρά μόνο «χρονική σύμπτωση». «Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021», δηλώνει χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες