Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της μέρας για βόλτα με τον σκύλο μου; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της μέρας για βόλτα με τον σκύλο μου;


Η βόλτα με τον σκύλο μας είναι η καλύτερη στιγμή της μέρας για το κατοικίδιο μας. Πέραν της ανάγκης για τουαλέτα, υπάρχει η ανάγκη για αλληλεπίδραση και κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλάκια και ανθρώπους την οποία καλύπτει μια βόλτα. Ο προγραμματισμός της ώρας που θα βγάλουμε το σκυλάκι μας είναι πολύ σημαντικός για να έχουμε μια ποιοτική και ευχάριστη εμπειρία.

Οι καλύτερες ώρες για βόλτα.

 Το πρώτο και σημαντικό πράγμα που αφορά στη βόλτα με τον σκύλο είναι ότι πρέπει να υπάρχει τυπικό πρόγραμμα βόλτας και να τηρείται πιστά η συγκεκριμένη ώρα που έχουμε επιλέξει για τη βόλτα.

 Υπάρχει λόγος που πρέπει να τηρείται πιστά η συγκεκριμένη ώρα για βόλτα, διότι αυτό δίνει την ευκαιρία στα σκυλάκια μας να αναμένουν την ώρα που θα βγουν στο «δρόμο».

 Επιπλέον, οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα γλυκά μας τετράποδα είναι πλάσματα της συνήθειας, οπότε το να ξέρουν πότε να αναμένουν τη βόλτα με το αφεντικό τους είναι πολύ σημαντικό για μια ισορροπημένη υγεία. Θα έχετε παρατηρήσει ακόμα ότι πολλά σκυλάκια πηγαίνουν τα ίδια στο αφεντικό τους το λουρί σκύλου για να τους παροτρύνουν για βόλτα!

 Εκτός από την ώρα της βόλτας κάτι εξίσου σημαντικό είναι η συχνότητα των περιπάτων. Υπάρχουν ράτσες, όπως τα μπόρντερ κόλεϊ που χρειάζονται δυο με τέσσερις φορές τη μέρα να βγαίνουν βόλτα, ενώ ράτσες, όπως τα παγκ ή πολύ ηλικιωμένα σκυλάκια είναι μια χαρά με δυο φορές τη μέρα.

«Μην Ξεχνάτε να έχετε το σαμαράκι σκύλου μαζί σας»

 Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστώσουμε πόσο συχνά πρέπει να βγάζουμε το κατοικίδιο μας βόλτα, ωστόσο παράγοντες, όπως η ηλικία και το επίπεδο ενέργειας του ζώου μπορούν να μας βοηθήσουν. 

 Ποιες είναι, λοιπόν, οι καλύτερες στιγμές της μέρας, για να βγάζουμε βόλτα το σκυλάκι μας ;

  1. Πρωί.

 Η πρωινή βόλτα καλό είναι να διαρκεί περισσότερο από τις άλλες μέσα στη μέρα, δηλαδή γύρω στη μισή με μία ώρα, ανάλογα με την ενέργεια του σκύλου. Το ιδανικό είναι η βόλτα να πραγματοποιείται είτε πολύ πρωί, είτε αφού κλείσουν τα μαγαζιά, για να μην υπάρχει πολυκοσμία στα πάρκα και στους δρόμους.

Η πρωινή βόλτα είναι πολύ σημαντική για το κατοικίδιο μας, καθώς οι αισθήσεις τους είναι πολύ έντονες τις πρωινές ώρες. Το σκυλάκι μας μπορεί να μυρίσει ό,τι θέλει, με αποτέλεσμα να εκτονώνει το στρες και να ηρεμεί.

 Αν υπάρχει ο χρόνος και η δυνατότητα μαζί με τη βόλτα να παίζουμε με το κατοικίδιο μας και να επιδιδόμαστε σε εξωτερικές δραστηριότητες με το κατοικίδιο μας, αυτό είναι ό,τι καλύτερο και υγιές για τη ψυχική και σωματική υγεία.

  1. Μεσημέρι.

 Οι μεσημεριανές ώρες, ειδικά του καλοκαιριού είναι πολύ ζεστές και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι βραχυκεφαλικές ράτσες, όπως τα παγκ, τα μπουλντόκ ή τα μπόξερ, δηλαδή οι ράτσες που έχουν κοντή μουσούδα καλό είναι να μην βγαίνουν για βόλτα τις μεσημεριανές ώρες, διότι απειλούνται από εγκεφαλικό. 

 Σε περίπτωση που έχετε τέτοια σκυλάκια και δεν υπάρχει δυνατότητα για βόλτα άλλη στιγμή της μέρας, βρείτε ένα σκιερό μέρος, ίσα ίσα για να προλάβει να μυρίσει λίγο το περιβάλλον και να υπάρχει αλληλεπίδραση. Δέκα με δεκαπέντε λεπτά σε σκιερό μέρος είναι αρκετά.

  1. Απόγευμα.

 Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να βγάζουμε απογευματινές ώρες το σκυλάκι μας έξω για μακρινές βόλτες ή γυμναστική, παρόλο που δεν είναι και το ιδανικό σενάριο. Το απόγευμα υπάρχει πολλή κυκλοφορία και φασαρία στους δρόμους το οποίο δημιουργεί άγχος και αναστάτωση στο ζώο, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέται τη βόλτα του.

 Ένα ήσυχο και απομακρυσμένο από φασαρία και πολυκοσμία μέρος είναι η ιδανική επιλογή, για να μπορεί η βόλτα να κρατήσει μία ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό είναι να περιορίσουμε τη βόλτα στο ένα τέταρτο, για να δώσουμε την ευκαιρία στο ζωάκι να δραστηριοποιηθεί, να παίξει και να κοινωνικοποιηθεί αλλά να μη το βλάψουμε.

  1. Βράδυ.

 Το βράδυ θεωρείται κατάλληλη ώρα για βόλτα με το κατοικίδιο, καθώς υπάρχει απόλυτη ησυχία και θα βοηθήσει το σκυλάκι να μυρίσει με την ησυχία του χωρίς βιασύνη και να δραστηριοποιηθεί, με αποτέλεσμα να κουραστεί και να κοιμηθεί καλύτερα. 

 Οι ώρες που αποφασίζουμε να βγάζουμε για βόλτα το κατοικίδιο μας διαφέρουν κατά πολύ ανάλογα με το αν μένουμε σε πόλη, σε απομακρυσμένο προάστιο ή χωριό. 

 Το σημαντικό για την υγεία και την ευτυχία του ζώου, κατ’ επέκταση και τη δική μας είναι να προσαρμόζουμε τη βόλτα στις ανάγκες του ζώου και στις συνθήκες που διαβιώνουμε. Η βόλτα δεν είναι απλά μια διασκέδαση για το κατοικίδιο, είναι η στιγμή που εκτελούνται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού, εκτονώνεται στο στρες, γυμνάζεται το σώμα και επέρχεται η ψυχική υγεία.

 Ποτέ δεν ξεχνάμε να προμηθευτούμε τα κατάλληλα αξεσουάρ σκύλων για βόλτα, απολύτως απαραίτητα για αυτή την καθημερινή μας συνήθεια!







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H βολτούλα με το σκυλάκι σίγουρα βοηθάει την καλή ψυχική υγεία του κατοικίδιου μας, ας μην παραμελούμε όμως και τις σωστές διατροφικές συνήθειες μέσα από ποιοτικές τροφές για σκύλους.

Post Bottom Ad

Σελίδες