Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το βραστό νερό από τα μακαρόνια - Οι άγνωστες χρήσεις που έχει


  
Όλοι μας ανεξαιρέτως, όταν βράζουμε μακαρόνια, τα σουρώνουμε και έπειτα πετάμε το βραστό νερό. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος!

​Το νεράκι αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε... 
 
 
 
άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσό» για τη μαγειρική και όχι μόνο!

​Να που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο

Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια

Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια

Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη

Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!Για ένα spa ποδιών.

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό

Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια