Αναστολές συμβάσεων και τον Απρίλιο αλλά με... όριο: Ποιους κλάδους θα αφορούν - Τι εξετάζεται

Αναστολές συμβάσεων και τον Απρίλιο αλλά με... όριο: Ποιους κλάδους θα αφορούν - Τι εξετάζεται

Προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το πλαίσιο των δικαιούχων, έτσι ώστε η χρήση του να δίνει "ανάσα" σε αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη λόγω των συνθηκών. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα διαμορφωθούν ανάλογα με τα υγειονομικά δεδομένα και τις αποφάσεις που θα ρυθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Για παράδειγμα αν ανοίξει μέσα Απριλίου το λιανεμπόριο είναι αρκετά πιθανό να οριστεί σε πρώτη φάση όριο στις αναστολές που θα δικαιούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη μειώσει τους δικαιούχους θέτοντας σε ισχύ κόφτες τζίρου. Έτσι, τον Φεβρουάριο ο αριθμός μισθωτών των οποίων η σύμβαση ανεστάλη ήταν 532.208, έναντι 670.404 ανθρώπων τον Ιανουάριο και 673.369 τον Δεκέμβριο.
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι σε κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και άλλα, των οποίων οι δηλώσεις αναστολών Μαρτίου ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες θα πληρωθούν μεταξύ 5 και 9 Απριλίου. Όσοι μπήκαν αναστολή και ξεκίνησαν να δουλεύουν θα λάβουν και αποζημίωση από το κράτος, αλλά και μισθό από τον εργοδότη τους.
Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος σε κομμωτήριο με μισθό 800 ευρώ, που ξεκίνησε να δουλεύει στις 22 Μαρτίου θα λάβει 374 ευρώ από το κράτος για τις πρώτες 21 ημέρες του Μαρτίου και 267 ευρώ από τον εργοδότη μισθό για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια