Βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα του lockdown: 4 στους 10 Βρετανούς αγωνίζονται να επιβιώσουν - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

12 Φεβ 2021

Βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα του lockdown: 4 στους 10 Βρετανούς αγωνίζονται να επιβιώσουν    
Τεράστια οικονομικά προβλήματα φαίνεται να έχει δημιουργήσει στην Βρετανία το lockdown, καθώς το 40% των Βρετανών αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά ή υποφέρουν από προβλήματα υγείας, με το ποσοστό αυτό να παρουσιάζει απότομη αύξηση.

Η... 

 
FCA σημειώνει ότι σήμερα 27,7 εκατομμύρια ενήλικες στη Βρετανία πλήττονται από χαμηλή οικονομική ανθεκτικότητα, προβλήματα υγείας ή άλλα πρόσφατα αρνητικά γεγονότα στη ζωή τους, έναντι 24 εκατομμυρίων τον Φεβρουάριο του 2020, έναν μήνα προτού επιβληθεί στη Βρετανία το πρώτο της lockdown για την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 67 εκατομμύρια.

Ένα μόνο από αυτά τα προβλήματα εκθέτει έναν καταναλωτή σε μεγαλύτερο κίνδυνο βλάβης, επισημαίνει επίσης η FCA στα πορίσματα της τακτικής έρευνάς της Financial Lives (Οικονομική Ζωή).

Στην έρευνα αυτή μετείχαν 16.000 άνθρωποι από τον Αύγουστο του 2019 ως τον Φεβρουάριο του 2020 και 22.000 τον Οκτώβριο του 2020.

Άραγε στην Ελλάδα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ανάλογης έρευνας; Αλλά όταν θα βγουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα βρισκόμαστε μάλλον ήδη σε βαθιά οικονομική κρίση ως χώρα.

Υπερβολικά χρεωμένοι οι καταναλωτές στη Βρετανία

Οι καταναλωτές, που είναι υπερβολικά χρεωμένοι για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους ή εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα αποταμίευσης ή ασταθή εισοδήματα, αυξήθηκαν από 10,7 εκατομμύρια σε 14,2 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του 2020 στη Βρετανία, σύμφωνα με την FCA.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται ότι θα αναγκαστούν να παλέψουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους, με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν ότι περιμένουν πως θα χρειαστεί να πάρουν κι άλλο δάνειο, να κάνουν περικοπές σε βασικά είδη ή να προσφύγουν σε μια τράπεζα τροφίμων, σύμφωνα με την έκθεση.

«Τα δεινά αυτά δεν κατανέμονται ισομερώς»

«Τα δεινά αυτά δεν κατανέμονται ισομερώς, με μια υψηλότερη του μέσου όρου αναλογία νεαρότερων και BAME ενηλίκων να γίνονται ευάλωτοι από τον Μάρτιο», δήλωσε η διευθύντρια καταναλωτικής και λιανικής πολιτικής στην FCA Νίσα Αρόρα, αναφερόμενη με τον όρο BAME στους μαύρους, ασιάτες και καταγωγής από εθνικές μειονότητες ενήλικες στη Βρετανία.

«Είναι πιθανό η εικόνα αυτή να επιδεινώθηκε από τότε που κάναμε την έρευνα», σημείωσε.

Για να αμβλυνθεί το οικονομικό πλήγμα της COVID-19, η οποία έχει προκαλέσει την χειρότερη οικονομική ύφεση εδώ και 300 χρόνια, η κυβέρνηση είπε στις τράπεζες να προσφέρουν "διακοπές" για πολλούς μήνες στις πληρωμές για τα ενυπόθηκα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και άλλες μορφές πιστώσεων.

Ένας στους έξι δανειολήπτες ζήτησαν αναβολή πληρωμών

Ένας στους έξι λήπτες ενυπόθηκων δανείων, ήτοι 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι, πήραν αναβολή πληρωμών. Η εκπνοή της ισχύος των μέτρων ανακούφισης φέτος είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερες οικονομικές δυσκολίες στον κόσμο και ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Σαμ Γουντς προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά για τις τράπεζες, οι οποίες παρείχαν τα μέτρα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δέχεται πιέσεις να προβεί σε περισσότερες προβλέψεις για την προστασία της οικονομίας και τη χρηματοδότηση του αγώνα κατά της COVID-19 στον προϋπολογισμό που θα καταθέσει στις 3 Μαρτίου, ενώ έχει ήδη αυξήσει τις δαπάνες και μειώσει τους φόρους κατά περισσότερο από 280 δισεκατομμύρια στερλίνες (περίπου 319,23 δισεκ. Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε