Τηλεδιάσκεψη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο


Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρεά Λυκουρέντζο είχαμε χθες, με τη συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Δάνη Τζαμτζή, του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και βουλευτών της Ημαθίας και της Πέλλας. Συζητήσαμε για τα προβλήματα των αγροτών, στην περιοχή μας, με επίκεντρο τις σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια». Επεσήμανα ξανά την ανάγκη να ανταποκρίνεται άμεσα ο ΕΛΓΑ, στην πλήρη καταγραφή των ζημιών που προκαλούνται στις καλλιέργειες και να αποζημιώνει τους δικαιούχους αγρότες έγκαιρα και σωστά. Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα με τη "Μήδεια" όπου καλύπτονται οι ζημιές αλλιώς να γίνει μέσω de minimis ή μέσω άλλων οικονομικών ενισχύσεων.
Είναι ζητήματα που συνεχώς τα λέμε και τα ξαναλέμε, όπως και το χρόνιο αίτημά μας, για αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Αυτή τη φορά πιστεύω ότι με επικεφαλής τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και την καθοριστική συμβολή των στελεχών του σε τοπικό επίπεδο, ο ΕΛΓΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση, δείχνει σωστά αντανακλαστικά και όλοι περιμένουμε σύντομα να δικαιώσει τους αγρότες για την εμπιστοσύνη που εξακολουθούν να έχουν προς τον Οργανισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια