Έρχονται αλλαγές στην ημερομηνία λήξεως στα τρόφιμα - - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Έρχονται αλλαγές στην ημερομηνία λήξεως στα τρόφιμα -

Έρχονται αλλαγές στην ημερομηνία λήξεως στα τρόφιμα -ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είπε σχετικά με την ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα, “αυτό που αλλάζει -έχει βγει μια τροποποίηση, είναι μάλλον προς διαβούλευση στην ΕΕ και θα δούμε να εφαρμόζεται το τέταρτο τρίμηνο του 2022- είναι: σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε για να μειώσουμε αυτή τη σπατάλη τροφίμων και μία από τις τρεις επιλογές που έχουμε είναι να:
-αυξήσουμε αυτήn τη λίστα, δηλαδή να βάλουμε και άλλα τρόφιμα σε αυτή τη λίστα που δεν υποχρεούται να έχουν μια ημερομηνία λήξης όπως είναι τα μακαρόνια, το ρύζι, ο καφές και το τσάι. Αυτή είναι η πρώτη επιλογή που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
-η δεύτερη επιλογή είναι να καταργήσουμε οριστικά την έννοια της ημερομηνίας λήξης, δηλαδή της ημερομηνίας ελάχιστης διαθεσιμότητας και να έχουμε μόνο το ανάλωση έως, να μείνει μόνο αυτό.
-Και η τρίτη επιλογή είναι να αλλάξουμε λίγο το λεκτικό, δηλαδή να πούμε ότι είναι να το καταναλώσεις πριν ή να βάλουμε χρωματάκια, δηλαδή κόκκινο στο κατανάλωση έως και κίτρινο στο ανάλωση κατά προτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες