Η πόλη στην Ισπανία που είναι σφηνωμένη σε βράχο

 
Πάνω από τους δρόμους της παρατηρούνται επιβλητικοί βραχώδεις σχηματισμοί  
 
  Η επίσκεψη στην Ισπανία δεν θα ήταν ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς να βρεθεί κανείς στην όμορφη επαρχία του Κάντιθ. Πιο... 
 
 
 
συγκεκριμένα, μια παραμυθένια πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας βρίσκεται κάτω από ένα μαγευτικό βράχο, δημιουργώντας μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό στους πάντες, καθώς οι διάσημες κατοικίες της είναι λαξευμένες στα βράχια. Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στην πόλη Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας στην Ισπανία, όπου περίπου 3.000 κάτοικοι ζουν κυριολεκτικά κάτω από ένα βράχο.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης στον ισπανικό νότο επέλεξαν να εγκατασταθούν εδώ για πρακτικούς λόγους. Οι φυσικές σπηλιές του Σετενίλ αποδείχθηκαν ιδανικές κατοικίες καθώς αντί να χρειαστεί να χτίσουν ολόκληρα σπίτια για να διατηρήσουν τη ζέστη εκτός το καλοκαίρι και το κρύο εκτός το χειμώνα, το μόνο που χρειάστηκαν να κάνουν ήταν να χτίσουν μόνο μία πρόσοψη! Πιστεύεται, μάλιστα, ότι η περιοχή κατοικούνταν ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους.
Το όνομα της πόλης «Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας» αντικατοπτρίζει την πλούσια ιστορία της, καθώς το setenil, από τις λατινικές λέξεις septem και nihil σημαίνει «επτά φορές όχι» και αναφέρεται στις επτά φορές που οι καθολικοί κυβερνήτες προσπάθησαν να πάρουν πίσω το έδαφος από τους Μαυριτανούς, τους μεσαιωνικούς αραβικούς κατοίκους που κυβέρνησαν μεγάλο μέρος της Ισπανίας για αρκετούς αιώνες. Μόνο στην έβδομη προσπάθεια κατάκτησης του Σετενίλ οι Καθολικοί ήταν σε θέση να κερδίσουν το έδαφος -ένα από τα τελευταία μουσουλμανικά οχυρά στην Ιβηρική χερσόνησο. Χρησιμοποιώντας πυρίτιδα, οι Χριστιανοί χρειάστηκαν δεκαπέντε ημέρες για να καταλάβουν το κάστρο του οποίου τα ερείπια κυριαρχούν σήμερα στην πόλη.

Αργότερα, λόγω του γεγονότος ότι οι δροσερές κοιλότητες στους βράχους άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι προϊόντων εξαιτίας των δροσερών θερμοκρασιών τους, η πόλη κέρδισε και το δεύτερο συνθετικό του ονόματός της «bodegas», δηλαδή αποθήκη.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε